lørdag 24. mars 2012

Rundering :)

Torsdag var vi i skauen å trente igjen. Først trente vi på overvær, da dette er viktig når hundene skal begynne rundere med skjulte figuranter.

Er så morsomt å se at hundene tar det så fort! :) Første gang litt vimsing før dem fant figuranten, mens de påfølgende gangene så visste dem at der låg en person i skogen, og den personen hadde godis!

En ser veldig tydelig når hunden har "figuranten i nesen", så det er relativt lett trene på dette. Vi starta med gå med hunden i bånd, visste sånn ca hvor figuranten lå, å prøvde innrette oss etter vindretningen. Ikke lett når den skifta omtrent hvert 5. sekund ;) Når en så hunden tok snuten opp fra baken å stoppa litt opp å sniffa i luften, da fikk dem av båndet å løp for å finne figuranten :)

Beklager litt humpete filming, gå i sumpen mens en filmer er ikke å anbefale ;)

Her er Delia som trener overværsøkAtlas trener det samme

Etter at alle, Aimee, Eccho, Delia, Atlas og Miko hadde fått prøvd seg på overvær noen ganger runderte vi på ordentlig :)
Hege hadde med Kamots også idag, så begge gutta hennes fikk hver sin økt. Veldig morsomt med Kamots som jobba så bra bare for å få kos. Kos overgikk både leike og godbiter, det er ikke ofte en ser!

Delia hadde mer snøring på dette denne gangen enn forrige gang, og hadde fine slag mellom figurantene. Litt ufokusert inni mellom, men bedre enn sist og tydlig hun visste hva som skulle gjøres.

Atlas er det super fart på, helt utrolig at den lille tassen kan løpe så fort! Etter endt belønning hos en figurant bråsnur han å løper til neste. Fantasisk! :)Aimee fikk først ei økt med melding, tydlig hun ikke syns det er like moro som flying, men det må trenes på.
Deretter ei økt med flying, der hun hadde skjulte figuranter på 50-60m på begge sider, både i med og motvind, og hun stussa ikke en gang! Fliiiink! :)

Merka hun var litt ufokusert da hun har løpetid ;) Å kunne plutslig bråstoppe å markere, spesielt under treningen med melding, men under flying så hadde hun ikke så god tid til å markere ;)

Var på dag 4-5 i løpetida, så gikk fint sleppe henne sammen med hannhundene etterpå. Dem prøvde et par ganger å snuse på henne, men fikk så hatten passa, å da var det egentlig ganske rolig :)

Etter runderinga gikk vi tur, ble omtrent ingen fine bilder fra turen så legger bare ut noen få :)

June vurderer å gjøre Atlas til veskehund ;) Må bare begynne med litt vektløfting først! :P

Restene av godbitene kunne finnes i lyngen, kjedelig ha med pølser og karbonader i lomma hjem ;)

June fikk kvitta seg med baconosten sin også ;)


1 kommentar:

  1. Alltid like kjekt å få være med på tur.. Kosa oss vi :D

    SvarSlett