fredag 16. mars 2012

Celia på dag 43

Det er nå under 3 uker til termin! Tiden går fort! Desse to bildene er fra i går, fine jenta mi :) 


Har nå leita fram bøkene mine, som jeg alltid leser før en fødsel. Selvom dette er kull nr 8, er det like spennende hver gang og jeg er like nervøs. Ting kan gå galt, så er greit ha alt ferskt i minne når jeg står midt oppi der. Bøkene jeg leser er Obstetrikk hos hund og katt, Astrid Indrebø og Valping, Anne L Buvik og Tove Solberg

I obstetrikkboka står det litt om hva som skjer i svangerskapet, og dag 42 som bilden er i fra, står det (dette er utviklingen på beagelfoster, så Celia sine er nok noe større) at fostrene er 70mm. 
Mens idag, på dag 43, er dem 76mm. Så dem vokser litt! I løpet av de to neste dagene, så skal dem vokse enda mer og er ca 86mm på dag 45. På dag 45 vil også valpene begynne å få pigment og hår, tennene er også i utvikling. 

I boka Valping står dette om denne delen av svangerskapet. 
"Fra femte drektighetsuke vil du se at tispa, dersom hun har et normalt stort kull, øker i bukfang.  Til og begynne med mister hun midjefasongen og får en mindre markert underlinje. Etter hvert ser du svært tydelig med det blotte øye  at magen vokser. Hvis tispa bærer et lite kull, er disse tegnene på drektighet fraværende. Jurene vil nå bli forstørret, og når fødslen nærmer seg kan du se det komme melk hvis du klemmer forsiktig på dem. Fra 42. drektighetsdøng kan du røntgenundersøke tispa og med sikkerhet fastslå om hun er drektig. På nåværende tidspunkt må oppdretter begynne fôre tispa ekstra. De fleste hundeeiere fôre hundene to ganger om dagen, en drektig tispe bør fra femte drektighetsuke ha et ekstra fullt måltid. "

Celia har økt i bukfang, så det er tydelig at hun har små inni magen. Hun er helt totalt matvrak, tigger og er sulten hele tiden. 
Hun kan vekke meg på natta for hun må ut, eller er tørst. Så hun er rett og slett gravid ;) 

Skal få vaska ned å laga til valperommet nå i løpet av uka, slik at alt er klart til de små kommer :)  Valpeteppene er vaska, og det meste er allerede i hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar