torsdag 1. mars 2012

Celia er med valper! :)

Var veldig spendt da jeg våkna i dag morges, jeg hadde klart å telle tre små kuler i magen til Celia igårkveld. Men en er da alltid litt usikker. 
Hun har hatt flere tegn de siste ukene, hun har blitt litt hoven i jurene. Hatt sporadisk oppkast. Hatt en del utflod. Vært rolig og kosete. Tigget mye og spist ting hun egentlig ikke spiser. 
Men, mange av tegnene kan hun få når hun gå innbilt drektig. Mange tisper "føder" jo til og med og får masse melk m.m. 

Var heldigvis ingen andre hos veterinæren da vi kom, så vi kunne gå rett inn. Jeg veide Celia først, hun hadde gått ned litt siden sist jeg veide henne. Som var da jeg tok helsesjekk før parring. Det kan nok ha sammenheng med oppkast, og at hun har vært noen dager hos mamma og pappa, ikke alltid hun spiser så mye om hun er borte bare noen dager men så tar det seg opp om hun er borte over tid. 

Celia kom på bordet, og undersøkelsen kunne starte. Jeg så det dukka opp fostersekk etter fostersekk, men for meg var det vanskelig å si om det var den samme eller om det var en ny. 


Han kunne telle tre valper på venstre side og to på høyre side, det var han ganske sikker på. Men en vet jo aldri. Veldig ofte kan det være valper som "gjemmer seg", og det kommer fler. Men det hender også at tispa absorberer valper etter ultralyd så om en teller fem kan det komme tre feks. 

Vi får bare vente og se! Valper var der i alle fall :D Da er det bare å telle dagene til termin som er i starten av April :) Har nok telt litt feil før, for dag 63 blir 5 April. Hun er på dag 28 idag =) 


4 kommentarer: