lørdag 10. mars 2012

Fins ikke bedre bruke lørdagen på :D

For en ukes tid siden luftet jeg på hundeklubben om vi skulle prøve å få til ei gruppe for rundering. Der var flere som var interesserte, så da ble det bestemt, idag lørdag kl 12 skulle vi møtes å trene.

Natta som gikk var det en grusom storm, det snødde, regna, hagla, tordna om hverandre. Det spøkte for hele treninga.
Yr.no, storm.no og pent.no ble brukt flittig. Dem kunne melde at fra kl 12 og utover skulle det klarne opp å bli sol. Men jeg hadde mine tvil da klokka ble 1130 og det var ei byge uten like.
Flere meldte avbud grunnet være, men vi var 3 som var stanhaftige, og jaggu fikk vi ikke værgudene på vår side :D

Da jeg dro hjemme fra kl 1150 så det slik ut :D

Det skal en ikke klage på :D

Og heldigvis ble det bare bedre og bedre, vinden løyet og sola kom fram :D det var helt fantastisk!

Jeg hadde med alle 4 hundene, med planer om å trene med Aimee og Eccho, for så gå en tur med alle 4 etter vi hadde trent.
Mildrid kom med Bonus, en Portugisisk Vannhund, og Lene kom med sine to BC-mixer Tex og Cassie.

Først ut var Bonus, han har vært borti å trene bittelitt for rundt et halvår siden, og han huska gamle kunster :D
Kjempeflink var han. Løp fram og tilbake å sanka godbiter.

her passerer han Mildrid etter å ha vært innom meg, på vei bort til Lene

Klikk og belønning hos Lene, flinke Bonusen!

Utrolig morsomt se at han huska det, og hvor stor utholdenhet han hadde, både fysisk og mentalt. Bonus fikk til sammen 3 runder, og viste stort potensiale :) Flying kan han i alle fall, så får vi trene inn varsling, søk på overvær, midtlinjelydighet etterhvert. Først og fremst nå skal vi ha det gøy å løpe fram og tilbake :)

Når det er flinke hunder, blir det trim på figurantene også, vi småjogga og til tider sprang fra posisjon til posisjon. Godt med litt trim. 

Lene tok ut sin Cassie etterpå. Cassie kan være litt engstelig for fremede, så vi brukte tid på å få henne trygg på oss, hun styrte hele tiden løpet og skjønte fort at det var godis å hente om hun gikk mellom oss. Når hun var blitt trygg på meg og Mildrid gikk vi ut i løypa. 

Her er Cassie i full fart mot Mildrid, herlige jenta :) 

godis på gang :) 

Cassie lærte kjempefort, morsomt både for oss og eier å se hvor kjapt dem faktisk lærte det. Vi fikk etterhvert veldig stor avstand mellom figurantene.

Aimee har gjort dette før, i første omgang ble det en repetisjon på hvordan det skal gjøres, hun tulla litt med ballen. Tok den med til figuranten på andre sida å slik, så jeg tror neste gang skal jeg ha 4 identiske baller, slik hver figurant har 2 stk ;) 
I økt nr 2 ble det bare pølsebelønning, da ble det litt ryddigere. Brukte også skjult figurant i økt nr 2, men det stoppa ikke Aimee-snuppa :) 

Aimee i full fart til Lene

Vakre jenta som en vind over terrenget

"hvor er Lene??" 'sniff, sniff'

Ahaaa.. her oppe/bake kjenner jeg ei lukt - flinke Aimee fann Lene på overvær :) 

Eccho og Tex fikk også prøve seg, men fikk ikke tatt bilder. Var ikke så lett være figurant med et kamera på slep :P 

Eccho er og blir matgal, så hun var ikke vanskelig å be. Hun skjønte ikke helt med det samme hvorfor hun bare fikk noen få godbiter hos Mildrid for så bli avvist? SÅ FREKT! :P 

Etter noen repetisjoner der hun brukte litt tid på å komme seg fram og tilbake, klikket kom i det Eccho snudde seg så på den andre figuranten, så skjønte hun det, og vi fikk ei fin økt der vi fikk både litt avstand og startet på innlæringen av bevegelsesmønsteret fram og tilbake.

Tex tok dette noe kjappere enn Eccho, han er da tross alt en BC/kelpi-mix ;) På hans 2 økter arbeida viss oss opp ganske stor avstand mellom figurantene, så her er det bare å kjøre på videre :) 

Etter treninga jeg og Mildrid litt i området. Celia syns Bonus var en pest og ei plage, drektig og gretten som hun er :p

Han fikk pent holde seg et par meter unna henne, ellers så vanka det kjeft ;)  

Enya og Eccho - knoll og tott ;)

Hehe :p

Bonus i nyinnkjøpt regnjakke for anledningen
knoll og tott.....

Selvforsyning sa du? ;)

Enya svever :p

Og går på vannet! Mirakelhunden!

Så et litt morsomt bilde fra i dagmorges når dem fikk frokosten sin servert :) 


4 kommentarer:

  1. Ser morsomt ut =) Og sikkert god trening både for hunder og folk =P

    SvarSlett
  2. Så absolutt! Hundene må bruke det mentale så vel som det fysiske, og vi eierne.. vi får brukt oss fysisk :p God trim ;) Til flinkere hunden er, til mer trim på figurantene som må beinfly fram i neste posisjon. Kjempemoro er det! :)

    SvarSlett