onsdag 16. oktober 2013

Vi har fått høner!

I en tid har jeg tenkt at jeg skulle gå til anskaffelse av høner. Jeg liker ikke måten produksjonshøns lever, verken de såkalte frittgående eller de i bur.

Prøver å kjøpe mest mulig økologisk, men en vet liksom ikke helt likevel. Vil ikke støtte en næring som ikke overholder det som er god dyrevelferd. 

Jeg hadde plass, men det var å ta steget helt ut. Liker gjerne å vite litt om det jeg skal gjøre før jeg går inni det, når det er levende vesen det er snakk om, skal de få det så bra som mulig. 

Nevnte det tilfeldigvis for June, og plutslig forteller hun om at hønseriet på Leikong skal bytte ut bestanden sin. Hønene som bor er der er forholdsvis unge, men dem byttes ut med javne mellomrom. Hun bestemte seg for å ta til seg noen, og da ble det bestemt at noen skulle flytte hit =)

Vi brukte litt tid å lage alt klart, men i høstferien var vi å hentet 3 stk Delkab-høner. Litt spendt på hvordan både hunder og katter ville takle det å få 3 fjærkre i hagen, men det har gått over all forventning!

Litt nysgjerrige har dem selvsagt værtMen det har ikke vært noe bråk og ståk. Aimee satte i gang sirena første gang hun så dem, men etter det har hun godtatt dem =)

Tiger er ofte inne hos hønene, dem bryr seg ikke noe med det. Ikke flakser dem med vingene og ikke lager dem lyd. Spankulerer rundt, graver i jorda og ruller seg i gresset. Mens han sitter å ser på. Vi har ikke fått så veldig mange egg ennå. Ser ut som det er ei av hønene som legger egg. Men dem trenger nok litt tid å venne seg til plassen. June fikk 2-3 egg per dag på 9 høns, så jeg skal vel være fornøyd med 1 for dag på 3 høns ;)

Nå kan vi i alle fall ete egg med god samvittighet!

Et annet prosjekt jeg skal prøve er å klikkertrene dem. Har allerede begynt å motbetinge dem til meg, slik at det er positivt når jeg kommer. Dem er jo ikke vandt med folk, i og med dem har bodd i bur hele livet. Nå gir jeg dem litt godis hver gang jeg går bort og ser allerede stor forbedring. Når vi er blitt venner da blir det trening, spennende å se hva jeg kan få til! =)
1 kommentar:

  1. Lykke til med hønsefarmen.. Her he iallefall egglegginga tatt se bra opp dei siste dagane :) Dei e no søte da.. sånn på avstand :P

    SvarSlett