onsdag 16. oktober 2013

Hvor kjøper DU din valp?

Veldig mange hunder blir smuglet inn i landet fra stygge valpefabrikker i Øst-Europa.

(db.no)

Valpene som blir smuglet inn i landet er gjerne nedopet, sammenbundet, kneblet og stappet under seter, kasser, under pledd slik at det ikke skal vekke mistanke. Der har dem lagt i timesvis, i egen avføring og urin. Uten vann, uten luft og uten mat. 

Hundene vokser opp under enda verre kår. Tispene får gjerne valpekull 2 ganger i året, og lever i skitne små bur, med lite mat og drikke. 
Både tisper og valper er ofte syke, og dem har innvollsorm.

(facebook.com)

Dem selges via facebook, finn.no og andre medier. Dem selges gjerne litt billigere enn norske valper, og skal angivelig ha alle papirer i orden. Men dette stemmer ikke, papirene blir forfalsket av veterinærer o.l i hjemlandet til valpene, som er med på denne svindelen.

En kan kjenne igjen annonser med at de har dårlig norsk, om en er heldig. En kan også kjenne igjen et slikt salg om valpen skal bli sendt billig ved at du overfører penger. Eller du skal møte den såkalte selgeren på et offentlig sted.
Bildene av valpene er gjerne fine og flotte, men kan være stjelt fra andre nettsider. Valpen du får er som regel ikke den på bildet.

Du skal ALLTID få møte mor til valpene. Du BØR reise hjem til oppdretter å se hvordan valpene vokser opp.

Ikke kjøp valper som du finner i denne forfatningen. Du tipser politi og mattilsynet, desse hundene må myndighetene ta seg av.

Dem kan være bærer av farlige sykdommer, sykdommer vi ikke har i Norge. Som for eksempel rabies. Rabies er en sykdom som til og med kan være dødelig for mennesker!

http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/rabies/

Valpen du kanskje kjøper billig, får du som regel mange veterinærutgifter på, om du er så heldig at den lever opp.

Ikke bidra til at slike valper blir produsert! Om vi som kjøpere og forbrukere ikke ønsker å kjøpe valp fra slike tvilsomme kår, vil det bli slutt på denne grusomme rovdriften av tispene og oppveksten til de stakkars valpene. Vær kritisk når du skal kjøpe valp!

På forbrukerinspektørene på NRK 1, viste dem ikveld en dokumentar om akkurat det med smuglerhunder. Å se hvordan de stakkars hundene har det, som fødemaskiner får det til å vrenge seg innvendig hos meg.
Der var tisper som var lenket fast så dem ikke hadde mulighet til å legge seg ned, skadede dyr, dyr som bodde i et helt forferdlig miljø og dem var tydelig redd eier av valpefabrikken. Tårene renner når jeg ser hvordan dem leker med livet til de stakkars dyrene :(

For å se forbrukerinspektørene, følg denne linken http://tv.nrk.no/serie/forbrukerinspektoerene/mdhp11004213/16-10-2013


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar