onsdag 21. september 2011

Uke 6

På tide med en skikkelig oppdatering igjen :) Enya er idag på dag 43 (akkurat 20 dager til termin!!) og Aimee på dag 41.

Hentet fra boken "valping - drektighet, fødsel og valpestell" av Anne L. Buvik og Tove Solberg.

Fra 42. drektighetsdøgn kan du røngenundersøke tispa og med sikkerhet fastslå om hun er drektig. På nåværende tidspunkt må oppdretter begynne å fôre tispa ekstra. Ei drektig tispe bør fra femte drektighetsuke ha et ekstra fullt måltid.  Øk matmengden gradvis, og venn henne til et för spesielt beregnet på drektige og diegivende tisper.
Fra sjette-sjuende drektighetsuke er det mulig å kjenne fostrene bevege seg.

Har ennå ikke kjent noe bevegelse, men det kommer nok snart! Begge har begynt på Royal Canin starter fôr, som dem kommer til å spise helt til valpene flytter. Begge elska det :) jeg kommer nok ikke til å ta røntgen av dem, er litt spenning i å se hvor mange som kommer :)

Hentet fra obstetrikkboka om utvikling av fosteret:

40 dager - 65mm øynene er lukket og øyelokene sammenvokst. Utvikling av klør på alle tær

42 dager - tenner nedre PM3 og PM4
45 dager - hjørnetenner og øvre PM3

45 dager - 86mm pigmentflekker kommer til syne på kroppen, begynnende vekst av kroppshår, kalsifisering av nedre premolarer (som er tenner), videre utvikling av skalle  og virvler, midtre knokkel tå 3 og 4 forbein samt 3 bakbein.

Så det begynner forme seg små hundevalper inni der nå, ikke bare små aliens :) Dem er jo enda alt alt for små til å bli født, kommer dem nå så er dem så premature at dem dør, så får holde seg der inne i 3 uker til! :)

Om noen savner kullblogg, så vil jeg ikke opprette det før jeg ser hvilket kull som blir F og hvilket som blir G. Det kan bli hipp som happ det =) Jeg har mest tro på at Eurasierkullet blir F-kull, men kan jo slå til at Aimee får først så tollergjengen får navn på F =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar