mandag 26. september 2011

Mener NJFF virklig at dette er greit??

Turid Buvik, innehaver av Trondheim Hundeskole, en av de største atferdspraksisene i landet, er sjokkert over klippet som ble vist på TV.

- Vi håper dette var et engangstilfelle, sier Buvik og fortsetter:
- Men spesielt når man er kjendis og på TV må man passe på hvilke signaler man sender ut. Det er aldri greit å løfte en hund slik, men spesielt ille er det når det går på TV, sier Buvik i en artikkel på VG Nett 
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10030140

I en artikkel fra tv2 http://www.tv2.no/underholdning/gkn/-det-skal-aldri-skje-igjen-3594703.html skriver Mostue "– Hunder skàl under ingen tilfeller og omstendigheter håndteres som dette."


Mens NJFF, Norges Jeger- og Fiskeforbund kommenterer – Vi reagerer ikke veldig mye på klippet, og ser ingen dramatikk i at han løfter hunden i nakkeskinnet, sier Farstad som presiserer at det er vanskelig å uttale seg ut fra bildene i saken, men at det ikke er noe galt med løftemetoden Fløysvik bruker i reportasjen.


Er ikke NJFF kommet lenger enn dette?? 


Dem som kommer å sier en hundemor straffer valpen sin med å ta den i nakkeskinnet og riste den, har nok aldri sett et valpekull. Jeg har hatt 5 kull, og til dags dato aldri sett ei tispe ta en valp i nakken! Ei hundemor er noe av det mest tålmodige du kan komme utfor, valpene kan gjøre omtrent det dem vil. Om hun går inn å korrigerer, så legger hun munnen sin over snuten til valpen. Hun gjør den ikke vondt, bare forteller den på en forsiktig men konsis måte at nå er grensa nådd. Vi mennesker kan ALDRI kunne korrigere en hund på lik linje med en hundemor med tanke på timing. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar