mandag 26. september 2011

slik behandler man IKKE en hund!!!

Etter God Kveld Norge rulla over skjermen i helga, har det sjokkert mange hvordan en kjent dansedommer behandla hunden sin.
Det vakte sterke reaksjoner blandt hundefolk og andre som har litt innsikt i hvordan en behandler dyr.Dyrevernloven sier dette: ”I dyrevernlovens § 8, pkt.7. heter det at det er forbudt å dressere dyr på slikt vis at det kommer i fare for å lide eller bli skremt i utrengsmål. Feil bruk av straff kan være psykisk belastende for hunden i slik grad at det er dyrevernmessig uforsvarlig.


Kanskje det er bedre ta seg selv for feil hunden gjør, og trene mer på dette? Ja, det er sterke instinkter i fuglehund (eller annen hund for så vidt)  i en jaktsituasjon, derfor er det viktig å TRENE!! ØKE KRITERIENE GRADVIS! GENERALISERE!!! Dette er viktig i all trening, om det er hverdagslydighet, konkurranselydighet, jakt, søk etter narkotika, søk etter mennesker i ruiner osv. Hunden har ei viktig oppgave, det er opp til oss å vise den rett vei,på en rettferdig måte.

Eneste grunnen til at fuglehundfolk (skal ikke dra alle over en kam men..) slipper unna med slik trening, er nok at hunden har så iver etter å sette av gårde at den "glemmer" straffen. Eller belønningen og iveren å sette etter fugl, overskygger den straffen eier kan gi dem.  Hadde jeg på noen måte gjort dette mot mine hunder, skal du banne på dem hadde vært livredd etter å sette etter fugl igjen.

En skal ikke gjøre hunden sin urett, fordi en selv har vært en dårlig trener!!

Om hunden overhode lærte det som Hr. Fløysvik ville gi den lærdom om har jeg mine tvil om.

Kjenner jeg er så irritert at jeg ikke klarer å skrive så mye fornuftig, håper han får seg en skikkelig refs! Når en behandler et dyr slik, på landsdekkende tv.. så bør det få store konsekvenser! Det strider mot norsk lov!

For meg er det helt borti natta at noen i det hele tatt trener med bruk av fysisk avstraffing, det sies at det funger det også, og det gjør vel det ellers hadde ikke folk brukt det. Men vil en virkelig ha en hund som er redd for å trå feil hele tiden, som skotter opp på sin eier for se om den gjør riktig nå eller om det vanker en ørefik?

Litt komisk at mine hunder forstår det jeg vil, uten at jeg trenger si et eneste ord! Jeg kan stå ei heil treningsøkt uten si et ord til hundene, null nix nada. Eneste kommunikasjon mellom oss er klikker og belønning, og dem gjør alltid det jeg vil dem skal gjøre!! Jeg legger opp trening slik det blir full suksess for både meg og hunden. Ja jeg kan bli frustrert om ikke ting går like fort som jeg vil, eller at jeg går for fort fram og mener at nå burde hunden min ha skjønt det. Etter ei lita evaluering og ei runde med meg selv, så starter vi på nytt og da får vi det til :) Vi har ennå ikke satt oss et mål vi ikke har nådd med 100% suksess!

Så til deg Tor Fløysvik, neste gang så tar du ei avis, ruller den sammen, og slår deg selv i hodet mens du repeterer "dårlig trener, dårlig trener, dårlig trener". Deretter går du tilbake til hunden din å lærer den hvordan det skal gjøres UTEN å løfte den verken hit eller dit.

3 kommentarer:

 1. Var fleire som reagerte ja!!! Måtte spørre vennina min om ka det var vi egentlig såg her! Trudde slik "oppdragelse" var utgått på dato for minst 30 år sia.... Betenkelig.....Therese

  SvarSlett
 2. Vet om flere som har sendt bekymringsmelding til mattilsynet om episoden, så håper han får seg ei skikkelig skrape av dette. Kanskje fulglehundmiljøet begynner å tenke litt på treningsmetodene sine etter dette?

  SvarSlett
 3. Vet ikke helt med fuglehundmiljøet jeg..

  I denne artiklen http://www.tv2.no/underholdning/gkn/-det-skal-aldri-skje-igjen-3594703.html

  Kommenterer NJFF "Vi reagerer ikke veldig mye på klippet, og ser ingen dramatikk i at han løfter hunden i nakkeskinnet, sier Farstad som presiserer at det er vanskelig å uttale seg ut fra bildene i saken, men at det ikke er noe galt med løftemetoden Fløysvik bruker i reportasjen."

  SvarSlett