torsdag 4. oktober 2012

Båndtvang del 2

Som nevnt i blogginnlegget i går har det vært litt styr rundt båndtvang i kommunen. Tragisk nok ble en sau tatt av hund, hundeeier har nå meldt seg og tar ansvar for handlingen.

I forbindelse med mye feilinformasjon i lokalavisa rundt båndtvang, der dem gikk ut med informasjonen om at det var båndtvang hele året, sendte jeg i samarbeid med jurist Anne Woldmo en oppklaring i lovverket som gjelder for Ulstein Kommune.

Idag kom dette i avisa, under debattinnlegg. Jeg hadde nok vært mer fornøyd om det kom i sammenheng med artiklen lenger framme der dem tar opp det med sauen igjen, men får vel være fornøyd dem i det hele tatt skriver innlegget!To innringere har også tatt opp saken, en bonde som minner hundeeiere på helårsbåndtvang i kommunen, og en fortvilt hundeeier som ikke vet hvilke lover som gjelder. Har vært i kontakt med både Ulstein og Hareid kommune, men har ikke fått noe klart svar.

Håper dette er noe som blir fokus på, og at det ikke blir en vendetta mot hundeeiere. Vi hundeeiere må være flinke passe på hundene våre. Dem skal ikke få gå fritt å ta sau eller andre dyr. Jeg syns forferdlig synd på den sauen som fikk skadene og som ble liggende å lide over lengre tid til noen fann den :( Derfor må vi ha kontroll på hundene våre, da kan det bli harmoni mellom bønder og hundeeiere.

Her som vi bor er det enormt mye natur, fjell, strandlinjer, fjøre, skog u name it.. Er vel mer natur enn det er bebyggelse, da er det synd om vi ikke kan utnytte det alle mann.

Om vi er flinke ta ansvar, alle som en, så slipper vi slike uheldige tilfeller i framtida! :)

Båndtvangen i Ulstein Kommune er fra 1. April til og med 20. August, utover det kos dere med hunden i naturen men ha kontroll!

Setter opp et innkallingskurs, da det i belysning av denne saken har vært interesse for dette, påmelding skjer via påmeldingskjema på Canis via denne linken .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar