mandag 10. februar 2014

Oppfinnsomme late folk skal ikke ha hund!


En skal høre mye før ørene faller av, sies det. Og jeg lurer på når jeg skal slutte la meg forbløffe over hvor oppfinnsomme folk er.

Og at dem bruker tiden sin på finne opp slike såkalte hjelpemidler og quick-fix, i stedet for å trene hunden sin. Latskap kalles det! Kanskje en kan kjøpe seg en hund i hylla på Ringo? Mange flotte der som til og med har fjernkontroll!
Tenk all den tiden dem har brukt på finne opp denne selen, hadde dem brukt den tiden på fornuftig hundetrening, så hadde dem hatt mye moro med hunden sin! Og ikke bare denne selen, men alt annet rart folk til stadig skal finne på!

Det er funnet opp en sele, som skal kunne la deg slippe hunden løs, uten å ha kontroll på den. Ved hjelp av en elektronisk innretning, så kan du bruke en fjernkontroll for å  løse ut selen, som vil hemme bevegelsene for hunden og den må stoppe.

I følge denne artikkelen  http://www.ht.no/incoming/article9111497.ece gir ikke dette noe ubehag til hunden.

Lurer på hvordan en kan mene det ikke gir hunden ubehag? Når en snevrer inn bevegelsesmulighetene til hunden så vil det være ubehagelig.

På hjemmesiden står det at dem aldri har hatt hunder som har satt seg fast i kratt, men det har jeg nesten litt vanskelig for å tro. Det vil nok skje før eller senere.

programs
(bildet hentet fra dogstopr.com)
Som en ser av bildet er det mange seler og reimer, dette vil kunne sette seg fast.  En annen bekymring jeg har, er hunder som er utstyrt med denne her, møter en annen løs hund. Eieren løser ut selen, og hunden blir mer eller mindre låst i posisjon, noe som gir ut veldig rare signaler til den andre hunden. Om dette trigger en slosskamp, vil hunden med låste bakbein stille dårlig i forhold til den andre hunden. Jo mindre hundene har på seg både på tur i skauen og under lek, jo mindre sjanse er det for at dem hekter seg fast.

Her kan en se en video av selen in action. Det en ser er at den stopper ikke alle hundene helt. Og hunden vil nok etterhvert lære seg lyden elektronikken lager, som et stoppsignal. Dette stoppsignalet er negativt innlært da stoppen er et ubehag. Hunden som går med selen, vil da ikke føle seg 100% fri, den går venter på ubehaget fra selen.En annen bekymring må være hunder med mye pels, hva om pelsen setter seg fast i 'maskineriet'? Det kan bli mye kaos og smerter for hunden.

Forbausende!! at noen tror at slike quick-fixer er løsningen, bruk noen minutter for dag å tren innkalling med hunden din! Meld deg på et godt hundekurs, lær deg jobbe med hunden og få et positivt samspill med hunden din.

En skal i alle fall ikke tro at dette ikke gir ubehag til hunden, for det gjør det i stor grad, hunden hadde ikke stoppet om den ikke fysisk ble stoppet og det er et ubehag. Tren hunden din til å syns det er best i verden å komme inn til deg, da har du esset i ermet :)

Denne typen hjelpemiddel mener jeg kommer under dyrevelferdslova

Kopiert fra http://hunderadgiveren.no/Artikler/AW_Dyrevelferdsloven_bruk_av_aversier.pdf

Jeg viser her til § 3 som sier at dyr skal beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og 
belastninger, og dersom målet kan oppnås med appetive stimuli fremfor aversive stimuli så er 
det klart at bruk av aversive stimuli er unødig påkjenning og belastning.

I største grad kan en trene hunden sin på innkalling ved appetive stimuli (godbit og lek), ergo faller denne selen utenfor dyrevelferdslova sine bestemmelser.


5 kommentarer:

 1. Kjære tid! Er det der virkelig mulig!? Bull shit at det der ikke har noe negative effekter på hunden. Og som du sier, den er jo ikke være fri selv om den går løs. Skamfult!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er helt sprøtt!! Lurer på hvor folk får alle desse ideene ifra..

   Slett
  2. De tenker sikkert at "åå, nå skal vi tjene masse penge på denne lure dingsen!" Det værste er at de helt sikkert gjør det og :-/

   Slett
 2. Som du sier, hvorfor ikke trene? Virker ikke som noen av disse har trent noe godt på innkalling, tror ikke hundene egentlig vet hva det betyr å komme til bake, slik som det blir vist på videoen. Og hver gang ler de når hunden stopper. En av de hundene så jeg at den stakk opp ryggen, da er det et godt tegn på ubehag. Tror ikke dette er så bra for leddene heller...
  Nei tren hund !

  SvarSlett
 3. Det så virkelig ubehagelig ut! Fysj!

  SvarSlett