søndag 6. februar 2011

Valpeshow på Molde

Idag startet dagen tidlig. Stod opp kl 05 for å rekke lufte hunder, mate dem, ordne både meg og Amelia, smørre niste og våkne litt før Hege&Miko kom kl 06. Da Hege kom pakka vi i bilen og kjørte innom Helene&Delia før vi reiste mot ferga. På ferga spiste vi medsmurt frokost og kosa oss :)  Hadde sneket oss helt fremst i ferga(ikke at vi var  mange biler..:P), så kom oss av som første bil. Hadde akkurat med tid til neste ferge, og det hadde snødd så vi tenkte vi kom til bruke litt tid over fjellet. Praten gikk overaskende lett for å være så tidlig på morgenen. Amelia tok å dormet av, mens vi tre jentene lo i ett sett. Kanskje en smule trøtte ennå? ;)

Vel fremme i Molde rota vi litt rundt, hang oss på diverse biler vi trodde skulle på utsillinga før vi fann fram.  Kritikk til dem for at det ikke var skiltet :/

Da vi kom fram stod Enya og ventet på oss, sammen med sin familie. Blitt så stor da!! Har ikke sett henne siden November, og hun hadde blitt ei flott Eurasiertispe. Desse søstrene som tidligere har vært så like var nå begynt skille seg fra hverandre i både farge, kropp og type.

Innstallerte oss i hallen, og da vi gikk ut for å lufte hundene kom Evita med familien. Gjensynsglede igjen. Evita så jeg i Oktober,  hadde blitt en god del større siden da!

Hundepraten gikk lett da vi alle hadde fått installert oss i hallen. Hundene brukte ikke lang tid før dem lekte fint, så fint som en kan leke inne i en hall i bånd. Kjekt for søskene møte hverandre igjen :) Amelia hadde gledet seg veldig til å hilse på Evita, som var ynglingsvalpen hennes i Celia sitt kull i sommer, dette var kjekt :) Evita hadde også blitt voksen dame, hadde akkurat startet på sin første løpetid. Søstrene kommer vel i tur og orden nå :)

Hilste på mange koselige hundefolk, både kjente og skaffet nye bekjent. Kjempehyggelig! Veldig mange flotte hunder, fikk lånt kamera til Helene og knipset noen bilder da jeg hadde glemt igjen minnebrikken min hjemme :( Bildene får jeg nok senere :) Om noen av dere andre tok fine bilder så send gjerne over! :)

Miko var eneste gutt  i rasen og først i ringen, flott som han er ble han beste hannhund :) Dommeren var litt brå, men Miko taklet dette greit.

Evita, Delia, Enya og Eccho var neste i ilden. Evita fikk et ikke så hyggelig møte med dommeren, som sagt var dommeren brå. Gikk rett i munnen på henne, på en valp som ikke er stilt og aldri fått trent på dette her. Resultatet var at hun syns dette var veldig skummelt, men dommeren fikk da sett på henne og gitt henne en fin kritikk :) Evita ble 3btk til slutt.

Så var det Delia sin tur, Hege stilte henne. Dette gikk veldig fint, Delia har vært noe skeptisk til folk, men hun taklet greit at dommeren fikk se på henne. Trakk seg litt, men det gjorde veldig mange for denne dommeren.  4btk ble hennes plassering i beste tispeklasse.

Enya hadde "proff" handler, men var litt usikker da mor og far stod på utsiden av ringen og hun gikk med en nesten ukjent dame. Det hjalp litt da Lasse og Anine trakk seg unna så hun ikke så dem, men også hun fikk vel et litt kjipt første møte med dommer og utstilling.  2btk.

Sist kom Eccho. Eccho er ei veldig omgjengelig jente, så jeg hadde ikke trodd hun kom til trekke seg. Dommeren kom bort og før Eccho fikk hilst på henne gikk hun rett i munnen på Eccho. Først trakk hun seg litt, men dette godtok ikke dommer så da gikk hun tetter på og Eccho syns dette var fælt. Dommer ville jeg skulle vise tenna, det var ok det. Eccho satte seg, jeg viste henne bittet, men nei hunden måtte stå når hun fikk se tenna. Fikk hunden i stå, viste bittet og ferdig med det.  Dumt det ble slik :/ Vi som har hatt bare positive opplevelser når vi har trent, og på første valpeshowet på Orkanger med en koselig dommer. Håper Eccho og de andre klarer riste av seg denne opplevelsen.

Syns mest synd på Evita og Enya som var på sitt første valpeshow, både hund og eier. Som fikk et skummelt og mindre blidt møte med dommer og i den settingen.

Eccho ble beste tispe og gikk mot Miko i BIR og BIM. Miko fikk et velfortjent BIR, han er en veldig flott hannhund! :)

Oppsummert resultat:
Dommer: Ann Kristin Leirvik Sletnes

CC  Dito Desiderius 1kval - 1konk - 1bhk - BIR - 3BIG
CC Exhilaro Eugenia Eccho 1kval - 1konk - 1btk - BIM
CC Expletio Estelle Enya  1kval - 1konkc-2btk
CC Exulto Evita 1kval - 1konk - 3btk
CC Decoro Delia 1 kval - 1 konk - 4 btkGratulerer til Sølvi med  Papillon Ayla som ble BIM, og Kristin med Ulvehunden Indi som ble BIR og BIG! :)

Amelia og Eccho gikk kjempefint i barn og hund, Eccho hadde fin kontakt med Amelia, stilte seg fint og travet fint. Nesten så Amelia stiller henne bedre enn meg ;) Alle de små fikk premie (under 7)  :)
(litt dårlig kvalitet, men se den supre kontakten!)


Så var det dags for gruppene, Miko entret gruppa og var litt sliten av dagen, men klarte likevel å få en BIG3. Vinneren av gruppe 5, en Pomeranina, ble BIS så det var hard konkurranse ;)

Veldig kjekt å se dere alle igjen! Takk for dere tar så godt vare på hundene deres :) Godt å se de små, som nå er blitt store, igjen. Se hvor hengiven og tillitsfulle dem er. Dere gjør en fantastisk jobb!! :)

Bilder fra valpeshowet kommer så snart jeg får noen tilsendt :)

Hallen var også veldig kald. Vi måtte gå med boblejakker inne for å ikke fryse. Var klamt og kaldt. Ikke ofte jeg gir kritikk på noe, men vi var mange som føltet at vi ble forkjølte av miljøet i hallen :/ Ellers var det kjapt og greit unnagjort, ikke noe tull med bedømming, grupper osv. Så skal ikke klage der :)

Kritikken til Eccho:
7mnd gammel tispe. Saksebitt. Nydelig hode. Godt vinklet framme og bak. Fin pelskondisjon. Beveger seg fint forfra. Trivelig gemytt.


Kritikk til Enya:


Saksebitt. Utmerket pels. Godt vinklet  framme og bak, forsiktig type. Trenger ringtrening. Nydelig hode. Beveger seg godt forfra. Trivlig gemytt.


Kritikk Miko:
7 mnd. gammel hannhund av utmerket type. saksebitt. begge testikklene på plass. godt uttrykk...(??) korrekt hale, flott pels. beveger seg paralell forfra/bakfra/side

Delia og Evita sin kommer når dem tikker inn :)


4 kommentarer:

 1. Gratulerer =) Kjipt med en sånn dommer da... Kun CC-hunder i eurasier-ringen?

  SvarSlett
 2. Gratulere til alle CC hunder.

  Håper vi slipper en slik dommer når vi skal i ringen den 4. mars. Blir spennende.

  SvarSlett
 3. Dere var en flott gjeng Beate!!! Og Amelia MÅ du bare få til å gå mer Barn&hund for hun var bare superflink!!!Og takk for gratulasjonen:-)

  SvarSlett