onsdag 30. juni 2010

trening mot klasse 3 og 1!

Aimee har fem av ni øvelser klare før klasse 3. Fellesdekk i 4minutt med skjult fører. 1 minutt lenger enn klasse 2 skal vi nok klare :)
Fri ved fot, den øvelsen er vi om jeg får skryte, ganske god på ;) Kan ploge i starten men etter som vi går over lengre strekker så blir det veldig fint.
Apportering over hinder har vi ikke hatt problemer med, men skal generaliserers (skal forøvrig alle øvelsene).
Apportering av metallgjenstand og sitt under marsj har vi trent på idag, og hele øvelsene er i boks. Har trent avstandskommando, men gått tilbake til frivillige atferder da vi skal ha med stå også i denne runden. I klasse 2 bare sitt og ligg.

Metallapporten har vi ikke trent på, på alt for lenge.Hadde noe pølse og karbonade igjen etter middagen idag, det var mer enn nok for å trene på den ekle metallapporten ;) Først klikka jeg for at hun snusa på den, neste gang måtte hun ta den i munnen uten at jeg slapp, tredje gang måtte hun holde den. Dette stadiet var jeg på litt lenger, jeg strakk det lenger og lenger slik hun holdt den over tid. Bevegde den også ned mot golvet, da det var et problem plukke den opp fra golvet sist vi trente.
Etter ca ti belønninger for å holde fast, la jeg den på golvet, belønna første gang for å bite over, neste gang for holde den fast, mens tredje gang måtte hun løfte den opp.
Økte kriteriene veldig fort her, men hadde stoppet opp om jeg hadde fått problemer på et punkt.
På tredje forsøket var planen hun skulle løfte den bare få centimeter over bakken, men da jeg klikket kom hun til meg apporten for å få godbit. Dette gjentok seg 4 ganger.
I neste omgang ga jeg henne apporten foran meg å ventet på hun gikk i utgangstilling, to repetisjoner her, før jeg la den på golvet og hun måtte plukke opp får gå i utgangstilling.
Økte kriteriene med å legge apporten lenger og lenger unna.
Siste steg var å ta hele øvelsen som gikk uten problemer :D :D Generalisering neste!!

Sitt under marsj gikk veldig fort og greit. Belønna noen sitter foran, før jeg tok henne i utgangstilling, gikk fri ved fot, sa sitt og hun satte seg :) Belønna noen ganger på dette stadiet med det samme hun satte seg, så gikk jeg lenger og lenger unna før jeg gikk tilbake belønna. Deretter gikk jeg gjennom hele øvelsen. Øvelsen er veldig lik stå under marsj, der en tar med hunden fra sittende et stykke i fri ved fot til hunden skal sette seg ved holdt.

Avstandskommando trente vi bare på frivillig basis idag. La henne på et teppe i stua så hun ikke kunne skli så lett med bakbeina. Forbausende nok tilbydde hun stå fra sitt som første atferd. Vi har bare trent kommando på sitt/dekk siste halvåret, så trodde ståen låg langt inne. Men de frivillige atferdene ligger nok lenger frem på repetoaret enn jeg hadde innbilt meg :) Stå fra sitt var mye lettere enn stå fra ligg. Belønna alle stillingsendringer, men etter en stund venta jeg ut til hun tilbydde stå fra ligg, å da kom det også :) Fliiiink!! =) Skal få det mye mer nøyaktig før jeg legger på kommando.

Enya trente fri ved fot, utgangstilling og bli liggende. Hun har så nydelig kontakt at jeg misunner nesten meg selv ;) Selve posisjonen hennes må forbedres, har tendens til å både gå for langt ut og til å ploge. Hele tiden med øynene klistrert til meg, så jeg vil ikke klage så alt for mye ;) Men vi skal få det til bedre!
Bli liggende har vi ikke kommando på ennå, men kan ligge to min frivillig når vi er alene. I fellesdekk på klubben, belønner jeg oftere, men hun kan fort ligge 30 sek. Lenger har jeg ikke strukket det.

Utgangstillingen er i boks! Har trent det litt på og av, siden hun ikke har vært komfortabel med å stå inn til vegg, har vi brukt tid til å bli trygg på det, når hun endelig skjønte hun skulle stå ved siden av meg, ble problemet at hun satte seg 1 meter bak meg når jeg la på sitten. Men idag løsna alt. Jeg brukte håndtarget og ville starte helt fra scratch. Ha henne inn fra venstre, har hele tiden trent på at hun skal gå inn fra høyre og gå rundt. Hun følgte håndtarget fint og kom inn fra venstre noen ganger, jeg belønna for at hun stod i rikitg posisjon med kontakt. Pluteslig så var det som hun stoppa opp tenkte litt, et lys kom på, hun gikk rundt meg fra høyre, stoppa et lite sekund ved min venstre fot å satte seg klistra til foten min. Jeg blei så glad jeg måtte ta meg i å ikke hoppe rundt i begeistring. Belønna flere ganger for å sitte der, tok et steg frem, hun følgte på, satte seg med venstre fot.
Når vi kom til endes av veggen vi trente med, gikk jeg tilbake, hun kom lykkelig etter, gikk rundt for så sette seg med min venstre fot! Tok noen repetisjoner der jeg belønna for å sitte i utgangstilling, ta et steg fram og vente på hun følgte på slik hun var helt sikker på at, sitte akkurat der er det som får meg til å klikke. Da starta jeg med å hive godbiten litt framom henne, hun måtte da gå hente den, og frivillig gå rundt meg å sette seg. Har bare flinke hunder ikveld jeg :D :D

2 kommentarer:

  1. Lykke til med treningen. Og lykke til med de utrolig søte valpene dine. ;)

    SvarSlett
  2. Takk for d Tine! Lykke til med treningen du også :D
    Valpene er til å spise opp!! ;)

    SvarSlett