mandag 31. mai 2010

Gøy med konkurranse i helgen!! :D

Lydighetskonkurransen lørdag gikk mye bedre enn forventet. Var rimelig nervøs i forkant, å det trakk ut før vi kom i ringen. Jeg var sist i klasse 2 så måtte vente til alle i klasse 1 og alle i klasse 2 var ferdig.

Det var 3 Tollere som gikk i klasse 2, det var litt moro. Ikke ofte en møter så mange Tollere på samme sted her :)

Første bøyg var felles dekk 3 minutt med skjult fører. Har ikke trent så veldig på dette. Trent litt på skjult fører, men ikke i felles dekk å ikke 3 minutt. Så vågalt å gå på konkurranse med et slikt utgangspunkt. Gjett hvem som fikk 10!! Eneste ekvipasje som fikk 10 på den! :D

Fri ved fot: 9  - denne var kjempefin, hun ploga litt, og nøys akkurat da jeg tok en helomvending så hun ble hengende bittelitt så derfor trekk. Dommeren såg nyset hennes så tok det hele humoristisk :)

Dekk under marsj 9 - vet ikke hvorfor vi fikk trekk her, så vidt jeg vet så smeller hun rett ned, men var vel noe å trekke på. 9 er ikke værst! =)

Inkalling fra sitt med stå 6 - her måtte jeg bruke en dobbeltkommando. Jeg kalte inn, hun hørte det nok ikke for kom nølende, men opp i trav da jeg ropte litt høyere, brukte noen steg på å stoppe etter stå-kommando. Så i gallopp etter siste kommando. Dommer hadde ikke hørt den første innkallinga mi, så sa jeg måtte bruke mer stemme siden det var mye bråk i hallen.

Stå under marsj 9 - her heller vet jeg ikke hva jeg har fått trekk for, hun stopper med en gang og står fint, mulig hun vrir  hodet etter meg når jeg går rundt og jeg får trekk for det?

Apportering 6 - her også dobbeltkommando. Unødvendig egentlig :( Alle hadde med egen apportbukk, men jeg visste ikke det var lov :( Så hun løp i full gallopp ut henta apporten, full gallopp inn, nesten inne så fikk hun det for seg at denne måtte hun snuse på, slapp den å snusa på den 1m foran meg. Ny kommando på apport, plukka den opp å kom i utgangstilling. Neste gang har vi med egen!

Fritt hopp over hinder 0 - her satte hun seg skeivt å gikk rundt tilbake :( Vi tok øvelsen en gang til like etter, da gjorde hun den perfekt. ARG! Menmen... trener på å sette oss beint =)

Fremadsending med stå og på plass 0 - hun så rett og slett ikke kjegla. Sendte henne ut 2 ganger, men hun løp litt ut å kikka å kom tilbake. Dommer sa jeg måtte vise henne kjegla først,  men jeg visste ikke det var lov å har heller ikke trent på det. Prøvde trene på det i dag, men Aimee ble helt tullete når jeg satte meg ned å peika og styra for å vise henne kjegla.

Kontroll over hunden på avstand 7 - en dobbeltkommando på første oppsitt, ellers veldig fint. Ikke noe bevegelse på bakbein. Hadde ikke de raskeste bevegelser verken i sitt eller ligg, men var ikke seig heller. Var fornøyd med den :)

Helhetsinntrykk 7,5 - dommer sa at de to 0'ene trakk ned helhetsinntrykket, for vi hadde gjort en veldig bra figur. Hunden var veldig lykkelig og glad, var trygg i ringen og på øvelsene. Det tar jeg til meg :) han sa jeg kunne nok bli litt mer tydelig, tenkte nok da på kjegla og hoppet.

Totalt fikk vi en andre plass av de 5 ekvipasjene, med en 3. premie 135,5 poeng. Førsteplassen hadde vel noen få poeng mer enn meg, så nivået var ikke så veldig høyt den dagen ;)

Alt i alt er jeg kjempefornøyd. Aimee gjorde det mye bedre enn jeg trodde, jeg var tryggere på meg selv enn jeg trodde. Så dette var GØY! Har meldt på to konkurranser på Nordfjordeid 12-13 Juni og håper på opprykk til klasse 3! =)

5 kommentarer:

 1. Ida:

  Hei. :) Gøy på utstilling på søndag! :D Gleda meg til nesten gong vi skal!

  SvarSlett
 2. Så morro! Høres så morro ut å holde på meg slikt :) Kanskje vi skal begynne med det når Mira blir større? *knis*
  Kanskje vi skal ta valpekurset først å se hvordan vi ligger an etter det!

  Gøy å høre at dere gjorde det så bra da! :) Skulle ønske jeg var der da dere stilte :) Så faktisk bare en Eurasier på tiden vi var der, og det var en på 10 uker, som vi kjenner eigeren til fra før av!

  SvarSlett
 3. Pondus du møtte? Skjønne gutten! Er jo bare til å spise opp når dem er så små :)

  Alle kan prøve seg i lydighetsringen, så bare sette seg et mål! =)

  SvarSlett
 4. Jepp, Pondus er virkelig en hjerteknuser! Han er rett og slett kjempefin. SKAL ha en mørk Eurasier i fremtiden. SKAL. :P

  Får se hva vi får til etterhvert. Hørte rundt her etter valpekurs, men på grunn av alle utstillingene nå i sommer så ble valpekurs utsatt til August, så det blir lenge å vente for oss. Får se etter det :)

  SvarSlett