onsdag 26. mai 2010

Det nærmer seg konkurranse og utstilling

Bare 2 dager igjen å trene på. Kanskje jeg bare skal ta helt treningsfri.. men klarer ikke det.

Igår da jeg trente hopp gikk det rett vest. Hun oppførte seg som om at hun aldri hadde sett et hopp før. Jeg fikk jo selvsagt skikkelig panikk! Frem med musmatta, sendte frem til musmatta, til sitt, baklengskjeda, tok av fjøler på hinderet. Hjalp nok ikkje på Aimee at jeg hyperventilerte :p Enden på visa var at vi ikke fikk det til uten hjelp av musmatte så jeg måtte avbryte treninga med hjerte i halsen.

På etttermiddag holdt jeg ringtrening for noen på klubben som skal stille i helgen. Hadde selv med Albert, Enya og Aimee. Enya møtte noen hun ikke hadde møtt før, ikke superhappy for å bli tatt på, men stod helt stille. Slapp halen, men trakk seg ikke. Hun både løper å stiller seg fint. Albert hadde jeg en gjennomdrilling med siden det er et år siden sist, men han er jo godgutten så dette klarer vi nok fint :)

Etter jeg hadde trent de andre, så trente jeg Aimee i noen øvelser mens de andre trente sine egne hunder like ved. Nye hunder, ny plass og ny forstyrrelse for Aimee. Fvf, avstandskommando, stå under marsj, ligg under marjs gikk veldig fint. Innkallinga gikk så som så. Jeg hadde med meg en hjelper på 4 år som forstyrra oss litt, så et par av gangene kom hun løpende bak Aimee å da ville ikke Aimee stoppe. Måte på til forstyrrelse en skal takle ;) Merker at Aimee kan bli litt seig på avstandskommando. Hun kan legge seg ned å over på siden, å da blir det vanskligere å sette seg opp. Får håpe det ikke skjer på konkurranse. Har uansett ikke tid til å pirke på det nå.

Idagmorges gikk jeg en tur med Anaya da jeg leverte Amelia i barnehagen.Anaya er en drøm å gå med om dagen, lusker sakte av gårde og tar livet med ro. Slik som gravide damer skal gjøre det ;) Hun fikk løpe løs på badestranda,  (fy fy) og var kjempeflink på innkalling. Hadde jo godis må vite, og gravide damer ELSKER MAT!

Er 3 uker siden Celia blei parra idag, merker ikke stort på henne. Matgal, rolig men ellers lite. Ultralyd over helgen.

Da jeg og Anaya kom hjem fra tur tok jeg meg en treningsøkt med Aimee igjen. Tror noen har bytta ut hunden fra i går til idag. Satte fram hinderet, og du hun var sugen fram mot det! Hadde ikke før fått henne i utgangstilling før hun suste over, stilte seg mot meg å venta på kommandoen sitt. Jeg blei så paff at jeg glemte jeg ikke hadde gitt henne kommando for fremad hopp ;) men med tanke på gårsdagen da vi trente frivillig så ville jeg ikke gi henne feil for den. Så kommanderte sitt, kalla inn og belønna i massevis. Hadde 5 flotte repetisjoner på hoppet, prøvde fra begge sider av hoppet og hun hadde definitivt sett et hopp før idag ;)

Litt seig på avstandskommnado om jeg tar flere repetisjoner. Prøver variere på hvor mange jeg tar så hun ikke vet. Det hjelper lite med håndsignal om hun først har komt over på skinka.

Trente fvf med ball som avstandsbelønning, alltid en suksess. Går over lange strekk med tempoforandringer.

Bli liggende er lite generalisert, har trent lite på at jeg skal være skjult *obs* så idag trente vi på at hun skulle ligge over lang tid, med de forstyrrelsene som var i gata. Her er lite, eller ingen biler som kjører forbi, men kom ei dame med rullator, dame med handlepose, gutt med høy musikk i ørene. Så forstyrrelse fikk hun. Lå kjempefint :) Turte ikke gå gjemme meg siden hun lå løs i gata, vet aldri om hun overfalt den stakkars dama med handleposer som gikk forbi ;) Stoler ikke så mye på henne :p er tross alt ikke handleposer med mat i lydighetsringen ;)

Imorgen blir det lite trening, skal på kontroll med eldsten på sykehuset å blir borte hele dagen. Men skal trene samme gjengen på kveldstid som jeg trente tirsdag. Tenkte da å trene Aimee med dem som forstyrrelse. Fredag må vi vel ta fri. Eller må vi det? :)


3 kommentarer:

 1. Lykke til i helga :) Huske å kose deg!

  SvarSlett
 2. Huff, jeg er til stadighet helt frelst over rasen din :) Var også på utstillingen i Ålesund idag med tispa vår, men siden hun er blandingsrase var det bare for kosen og sosialiseringen sin del hos oss :) Når "flokken" skal utvides, da blir det med en Eurasier! :D Hvordan gikk det med dere? :)

  SvarSlett
 3. Har kosa meg MASSE Ingrid, det er jo faktisk gøy når en bare kommer over nervene ;) Meldte på to nye lp-konk da jeg kom hjem ;)

  Du skulle komt å hilse på da vettu Linda! =)

  Har gått bra. Aimee fikk andre plass på lydigheten igår, uten opprykk.

  Albert beste hannhund idag og BIM, Enya 1-1-HP, Aimee 1-3 og Chanel og Calvin fikk 2.plass.
  Så jeg er fornøyd! =) får skrive en utfyllende blogg med bilder når jeg får ny ladder til pc'n min.. stjelt meg til å låne en av gutta sin nå ikveld ;)

  SvarSlett