mandag 22. mars 2010

Bildeboom og litt treningsoppdatering

Noe nytt her så alle bilda kom hulter i bulter, orker ikke sortere nå, så dem får bare ligge slik :) Vi hadde i alle fall en fin tur i søndag 21 mars :) Første vårdag. Dro på fjellet, unga på ski og hundene løp å kosa seg =)
Hadde med Anaya også, så 5 bikkjer og 3 unger var nok holde styr på ;) Heldigvis møtte vi bare to skigåere, hundene er grei å bryr seg ikke, jeg ha ikke med bånd heller så hadde ikke kunne gjort så mye om dem var redd. Vi var da på privat grunn også, så dem kunne ikke si så mye på det.
Aimee er blitt enda bedre på musmatta. Har stimuluskontroll på musmatta nå, men har ikke prøvd fjerne den. Er litt pysete. Har en hjelper som står bak med godbit, hun går frivillig frem mot matta, men får bare klikk om hun stopper på kommando. Så er vel på tide begynne fade vekk matta. Jeg varierer med hvor langt unna jeg står, har stått opp til 20m unna, uten hun trekker mot meg, så har et håp!!
Sist på hundeklubben trente jeg felles dekk både med sjult fører og når hun var supergira på ballen som en økning i kriterie. Hadde ikke ballen fremme, men hadde en god økt med ballen, for så legge henne ned. Hadde i forkant trent noen økter med bli liggende, så hun hadde i kroppen hva vi trente på.

Enya er blitt mye bedre, ikke så skvetten mot mannfolk lenger. Men ser hun er bittelitt mer tilbakeholden mot menn enn kvinner. Damer er det rett bort å kryper inntil, og dem kan gjøre hva dem vil med henne om dem er fremede eller hva. Mannfolk må snuses på før dem kan kose. Men hun bjeffer ikke lenger i alle fall :) merker hun reager veldig på at andre snakker strengt til sin hund. Har sett det på Aimee også, at hun knekker sammen om noen vi trener sammen med tramper i bakken, snakker høyt. Vi har ikke generalisert med slike lyder :/ Og når slike ting skjer så blir treningsøkten ødlagt. 
Hun har nydelig kontakt, kan holde kontakten over lang tid, kor veldig fint ved fot. Har ikke justert henne helt i riktig posisjon, men selv uten pirkete trening holder hun seg fint ved min venstre fot og holder kontakt. Med hyppig belønning i starten, men drar det ut til 10 sek på hundeklubben ut i økten. Når vi trener kontakt og fri ved fot enser hun ikke de andre hundene, har bare øyne for mor.

Anaya har bodd her ei uke nå, og vi har kryssa fingrer og tær for at hun ikke skal få løpetid. Spooner reiser til Tyskland noen uker nå kommer hjem 8 April, så det passer dårlig at hun får løpetid. Idag stod Albert å klapra med tenna ute, da ble jeg litt nervøs, men har ikke sett noe på verken Celia eller Anaya, så håper det var en nabohund han reagerte på ;) Celia er nedrøyta nå, så kan være det blir løpetid før jeg tror.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar