torsdag 20. august 2020

Molly 3 uker drektig! Og vi krysser fingrene for Qarma :)

 Idag er det  3 uker siden Molly hadde date med Bolt. På mandag blir det ultralyd og da får vi svar på om der er små i magen hennes. Håper så veldig det blir et hus fylt av småbamser i høst! Er veldig veldig spent på hva mandagen viser. 

Så langt virker hun i fin form, har ikke hatt noe oppkast. Men kanskje litt dårligere matlyst siste dagene. 

I den 3. uka av drektigheten begynner embryoet å danne hode og kropp, samt indre organer. Embryoet er spesielt sensitiv for ytre påvirkninger rundt 18-21 dager når dem fester seg til livmorveggen. Etter embryoet har festa seg til livmorveggen vil det danne seg morkaker til hvert embryo og hjertet vil straks begynne å slå.  Embryoet er rundt 5mm, fremdeles bittelite :) Håper på gode nyheter neste uke!! Små Bolt&Molly-bamser blir helt fantastisk. Bolt er utrolig vakker, både på innsiden og utsiden. Og Molly er så tillitsfull, glad og energisk. En utrolig bra kombinasjon! 

Forrige onsdag reiste jeg og Qarma den lange turen fra Ulsteinvik til Fitjar for å møte Emre. Vi tok blodprøve tirsdagmorgen, som viste 8,8 i progesteron. Progesteron dobler ca hver dag og tispa kan parre fra rundt prog 20 til 60 om en er heldig. Heilt kor fort eller sakte ei tispe stiger vet en ikke uten ta prøver hver dag, men ved å lese atferden kan en lese dette greit sammen med testen. 

Da vi ankom Fitjar onsdagkveld ble det full flørt. Siden det er førstegang for begge to flørta dem litt før det ble klaff. Torsdagformiddag rakk vi ei parring til før det bar hjemover igjen til Sunnmøre. 

Er veldig glad og heldig som får lov til å låne Emre av Linda, da han kommer fra nye og friske linjer.  Linda på kennel Kongshella importerte sperm fra Canada fra kennel Naku. Linjene til kennel Naku er veldig friske, der er ikke et eneste tilfelle av EPI i Naku-linjene til Emre. Ei heller bak Qarma, så håper det også i dette kullet blir friske sunne hunder. Jeg har så langt *bank i bordet* ikke hatt noen tilfeller med EPI, og håper det holder seg slik :)
Veldig få hunder går i avl i Canada, hans bestefar har rundt 100 avkom, der det er påvist et tilfelle med lavt stoffskifte, en svak grad HD og ingenting annet kan eier av bestefar til Emre fortelle, og de som er døde i slekta har levd til dem er opp mot 15 år gamle. Det må en si er gode odds!
Qarma min øyesten, som er barnebarn til min godgutt Albert, og jeg har veldig store forhåpninger for dette kullet. Håper å kunne beholde et par valper på fôravtale for å sikre meg å ha desse linjene videre :) 

Emre og Qarma er jo bare helt nydelige, så krysser fingrene for de flotteste bamsene! :)  Begge er glade og sosiale hunder. Noe som er veldig viktig. Det skal bli gode familiehunder, da er det viktig med hunder som er glad i folk, lar seg håndtere og ikke viser tegn til å være sky ovenfor fremmede. 

Qarma endret atferd allerede da vi kom hjem etter turen til Fitjar. Hun er litt mer gretten, og sover veldig mye. Noen tisper endrer atferd med en gang, men det kan jo være et innbilt svangerskap. Det vet en aldri. Qarma vil helst ikke flytte seg om hun ligger foran ei dør som skal åpnes, sover mye så sant hun ikke er på tur. Da er hun supersprek og springer som en vind :) Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar