onsdag 28. mars 2018

P-gjengen 4 uker - dem har fått navn


Idag er bamsene 4 uker gamle og tiden vår er allerede halvveis. Tiden går alltid så fort når vi har slike små herligheter i hus, den er dyrbar og vi nyter hvert et eneste minutt.

Denne uka har det igjen skjedd mye, dem har blitt kjempetøffe rundt om på golvet. Nå er det sutring ved grinda om den ikke er åpen, dem skal helst ikke ligge i valpekassa så lenge dem er våken.
Dem har fått vært bort i flere forskjellige leker med forskjellig konsistens, slik dem skal trene seg på at det er forskjellig tyggemotstand på ting. Og at tinge kjennes forskjellig i munnen.

Idag, på 4 ukers-dagen, hadde vi en bitteliten tur ute på terrassen i sola. Det er fremdeles litt kaldt og rått i lufta, så turen blei ikke så lang. Gjett om dem kosa seg! Sprang rundt som om dem hadde vokst opp ute i det fri. Ikke noe skummelt i det hele tatt.


Gleder meg veldig til fortsettelsen :)


Valpene har endelig fått navn, som vanlig prøver jeg gi dem navn som har mening. Ikke så lett på P fann jeg ut. Blei til slutt fornøyd :)Carve Canem Polina Primrose - Frøken Lilla  2,6kg
Polina betyr liten og nett og Primrose rose. Primrose er så lykkelig og glad, kryper rett i fanget straks vi setter oss på golvet til ho. 


Carve Canem Primo Patton - Herr Grønn 2,5kg
Primo betyr firstborn son (siden han kom som først gutt)  Patton er noble, Grønn er ei nydelig sjel. Han elsker magekos, og ligger rett som det er på rygg for å bli klødd på magen.
Carve Canem Panit Prince - Herr blå 2,9kg
Panit betyr beloved og prinze fann jeg flere betydninger på, han er en skikkelig glad gutt halen går i ett sett. Syns det navnet passet veldig godt. Han vil helst være der det skjer, og legger seg nedfor beina våre om han har sjans :) 


Carve Canem Parviz Percy - Herr rød 3,5kg
Parviz betyr heldig, og han er ganske så heldig som fikk hjelp til å komme til verden :) han er en kosegris, og ligger gjerne i armkroken for å få kos.


Dem har fått smakt mat for første gang denne uka, med stor apetitt. 
Dem har fått en del besøk av kjentfolk av Happy, men som er nye for valpene. God sosialisering :)  Nå er vi straks klare for å ta imot fremmede. 
Vi har virkelig fått smakt på pirayatennene nå på slutten av uka, og dette vil ta seg mer og mer opp framover. Valpebitinga holder dem på med til tannskiftet rundt 5mnd. Ganske så vondt når en får synåltenner rett i en finger eller ei tå, og etterhvert blir det akilles eller knehasene som blir utsatt ;) 
Valpene har fått hils på både Pusur og Nala, mer pusekos de neste ukene blir det nok. 
Dem er blitt veldig leiken, og herjer med hverandre i hvert et våkent øyeblikk. Av og til går det veldig hardt for seg. Da blir det hyling. Happy blir helt fra seg når valpene hyler og kommer springende for å se hva som er galt. Denne leiken og hylinga er en del av treninga, bitehemminga, dem skal gjennom. Dem trener seg på hverandre hvor hardt der er lov til å bite, før den andre får vondt. 

Prince tar en god bit av søster Primrose

smaker litt på mamma også ;) 


Olivia deler ballen sin med Prinze

Primrose

Primrose

Percy

Percy

Primrose

Patton og Percy

Patton

Patton


Prince

Prince

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar