onsdag 7. mars 2018

P-gjengen 1 uke!

Da er første uka unnagjort i en smell. Alle fire er med oss enda, og har omtrent doblet sin fødselsvekt alle 4 :)
For dem av dere som følger meg i andre sosiale medier, så drypper det litt bilder både på instagram og facebook innimellom. Mens det på snapchat har vært en hel del bilder og filmer gjennom uka :) Happy er ei veldig flink mamma, ho styrer og steller med valpene natt og dag. Det faller selvsagt en del på meg, og jeg kan ikke forlate dem. Det er som å få små i hus ;) På natt våkner en av sutring som må sjekkes, selvom Happy er flink så er jeg litt redd ho er uheldig å ligger på en valp. Nå er dem heldigvis så stor, at dem klarer seg bedre og bedre. 

Da kan en snart få tilbake nattesøvnen om ikke anna. Og dra ut av huset uten barnevakt :p Veldig fascinerende og følge med hvordan instinktene er der helt fra dem er født. Dem vet nøyaktig hvordan dem skal finne mammen sin, til tross for dem er døv og blind. Når dem har funnet fram, så er det rett i matfatet, og det forlater dem omtrent ikke. Soving og spising er det eneste som teller. 

For å få ut melk, må dem bruke labbene, akkurat som en melker ei kue. Stimulerer juret til å sleppe melka. Her ligger valpen på rygg, så den treffer ikke helt. Men ser veldig godt bevegelsene og hvordan den bruker labbene for å få tak i maten. 

Når melka slipper taket og kommer strømmende, ligger dem helt stille og gulper i seg. Halene står da som regel rett ut og dem blir ganske stive i kroppen. Nesten litt konsentrerte. Etter dem har spist må Happy slikke dem, for å stimulere tiss og bæsj. Spevalper klarer ikke å gå på do på egenhånd. Happy hører forskjell på når dem må på do, når dem er sulten, når dem er kald, om dem vil ha nærhet eller det er godlyder. Det er veldig mange forskjellige knirkelyder dem kommer med. Stortsett er det helt stille og rolig i valpekassa, det tyder på dem er mett, varm og fornøyd :) 

Min jobb denne uka, foruten følge dem med falkeblikk er å følge med vekta hver dag, samt dem skal håndteres hver dag. Noe som ikke er vanskelig ;) Dem skal stimuleres litt slik dem er vant til å bli tatt på, strøket på, ta på labber, ører osv allerede fra dem er små. Klørne blir selvsagt klippet, det har vi gjort to ganger allerede.  Det blir selvsagt mer håndtering,  etter som dem vokser til. Det aller viktigste de første par ukene er mamma, mat og ro.
 1 ukes bilder av valpene! Dem har vokst og forandra seg en del allerede :D
Har tatt litt bilder gjennom uka, legger ved dem også. Trykk på bildene for å se dem større. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar