torsdag 1. februar 2018

Prenatal periode - Eurasiervalper dag 38

Idag er Happy på dag 38, ho har i overkant av 3 uker igjen av drektigheten. Et hundesvangerskap går veldig fort, og valpene utvikler seg i rekordfart!

Når dem kommer ut er dem premature, dem blir født døv og blind. Men til tross for det, er dem mer mobil enn en menneskebaby. Dem klarer å kravle seg fram til maten, og i løpet av få dager vil dem få både hørsel og syn, dem kommer seg opp på beina, begynner å spise mat og i løpet av 8 korte uker er dem klare til å flytte ut i den store verden.

Ca 3 uker etter eggløsning (dag 17 og 22), skjer implantasjon. Fosterhinnene fester seg til uterusslimhinnene, og det utvikles placenta (morkake). Dette er en kritisk tid i drektigheten. Det er veldig viktig å ikke utsette tispa for stess i denne perioden.
Ved ca 3 uker danner de væskefyllte fosterhinnene tydelige blærer med en størrelse på ca 12-15 mm, embryoe er ca 5mm. Slik som en ser på ultralydbildet under. På bildet er det 3 blærer. 
Utviklingen skjer fort og ved 4 uker er fosterblærene ca 25mm og embryoet ca17mm.

Idag er Happy på dag 38 i drektigheten og fosteret ser ca slik ut.

Ho er nå i si femte drektighets uke og har økt i bukfang, en kan tydelig se at magen har blitt større, midjen er ikke så tydelig som den var tidligere.
Ho får litt ekstra mat om dagen, og har veldig god matlyst. Har gått opp bra i vekt siden starten av drektigheten, og er godt i rute i forhold til slik det skal være :) 


Ho er fremdeles sprek, er med på turer sammen med fôrverfamilien sin, dem er på fine skiturer der Happy løper glad og sprek. Men nå som hun begynner å bli tyngre vil det nok naturlig begrense seg hvor lange og krevende turer hun orker å bli med på. 

Ser godt på bildet at midjen som hun bruker å ha (øverste bildet) ikke er så tydelig lenger, der er kommet en bra liten babybump :) 
3 kommentarer:

 1. Ann-Vigdis Strand1. februar 2018 kl. 16:37

  Åååå, sånn fin babybump. :-)
  Hun ser aldeles strålende ut!

  SvarSlett
 2. Gratulerer! :D
  En kjempeflott blogg du har, god og lærerik.
  PS! Eg ser berre eit fjes i det ultralydbildet...thjihi
  God helg!
  Mvh Unni og Cavalierane

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Og takk for hyggelige ord. Ja ultralyden ser ut som et fjes :D God helg =)

   Slett