lørdag 17. februar 2018

Eurasiervalper - dag 54

Happy er kommet hjem hit på barselpermisjon, veldig godt å få henne i hus. Gode prinsessa.

Happy har vært her mye, og er en del av familien. Hun kommer hit og kryper rett i sofaen med de andre hundene, de blir logrende glade for at søstra kommer hjem :) Veldig viktig for meg om jeg har hunder som bor hos en fôrvert, at den skal være trygg på oss i familien og hundene i flokken.

Happy har gått opp ca 2kg siste uka, er god og rund. Det er mye bevegelse i magen hennes. Deilig å kjenne på de små knuffene :)
Vi har starta ordne valperommet, alt er nå klart til de små skal komme. Alle valpetepper er kokvaska. Rommet er vaska ned og desinfisert, og utstyr er desinfisert.

Det var suksess i fjor med O-kullet å ha valpene i et oppblåsbart basseng den første tiden, og tenker det blir å bruke det denne gangen også. Det er liten sjanse for at mor kan ligge ihjel valper, det er mykt, lett å rengjøre og mor har det mykt og trygt rundt seg.

Jeg har kikka litt i boka mi, der jeg noterer alt fra tidligere drektigheter og fødsler, fra Happy sin forrige fødsel. Så jeg har en liten pekepinn på hvordan det utartet seg da.

Ny drektighet og ny fødsel, men likevel greit å vite litt hvordan hun hadde det forrige gang. En glemmer fort, veldig fint å ha notater :)

Har oppslagsverkene mine klar om det skulle være bruk for dem, det kan oppstå ting som en lurer på selvom en har hvert gjennom det en del ganger. Da er det greit kikke litt i bøkene.


 Desse bøkene har vært brukt i mange år, og har vært til god støtte og hjelpt. Har nesten lest dem til filler.
Leser i dem før hver eneste fødsel, og bruker dem som oppslagsverk under fødselen.
Fram mot fødsel nå, blir det å måle temperatur til Happy. Den kommer nok til å ligge ganske jevnt de neste dagene, før dem begynner å svinge litt siste dagene før termin.
Når det nærmer seg fødsel vil temperaturen til Happy gå ned mot 36 grader, fra normalt 38,5. Deretter skal temperaturen starte å gå opp igjen før fødselen er skikkelig i gang. Skriver mer om det i et senere innlegg.

Tror forøvrig det meste er i hus og klart. Har kjøpt valpemelk tilfelle hun ikke får nok melk, eller valpene trenger litt starthjelp.

Håper selvsagt en ikke trenger å ta i bruk denne melka, men må alltid ha det i hus.


Happy har god matlyst, ho spiser 3 fulle måltid om dagen. Ho er sprek på tur ennå, til tross for at ho er blitt flere kilo tyngre. Drikker mye og er naturlig nok veldig ofte på do. Ikke så rart når en har mange små som danser rundt på blæra.Happy har god støtte i sin mamma Celia som har hatt flere kull. Celia stiller nok opp som barnevakt om muligheten byr seg.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar