lørdag 3. juni 2017

Dag 62 - Tollervalper

Vi går nå inni det siste døgnet før termindato, som er 4. Juni. 
Ivy er rolig, sover mye, og viser ingen tegn til at fødselen er nært forestående. Temperaturen ligger jevnt på ca 37,3, så den er lav men skal gå enda lavere før det oppblokking og hun går i aktiv fødsel.
Alt er klart til valpene kommer. Valperommet er klart med håndklær, vetbed tepper, Attends cover dry (eller tisselaken), ei sløv saks til å klippe navlestrengen, to flasker med sprit til å desifinsere utstyr og hender, alle fargebåndene så valpene kan merkes underveis, penn og papir for å skrive notater og vekt til å veie dem når dem kommer ut.

Har kjøpt inn valpemelk, i tillfelle hun ikke skal få nok melk, eller ikke klarer å ta seg av valpene den første tiden. 


De to bøkene jeg bruker som mentor under drektighet og fødsel ligger klar, tilfelle en må slå opp noe i full fart. I tillegg til mine egne notatbøker fra tidligere fødsler, der jeg har notert alt. Veldig kjekt å lese tilbake å se hvordan mor og mormor til Ivy hadde det på denne tiden i drektigheten. Mormor Aimee fikk begge kullene på dag 64, mamma Chanel på dag 63. Så vi har ikke dårlig tid ennå :) 
Bøkene jeg bruker som oppslagsverk er Obstetrikk hos hund og katt, av Astrid Indrebø og Valping, drektighet og fødsel av Buvik og Solberg. 
                                                
Spesielt boka til Astrid er god å ha om det skulle oppstå komplikasjoner, da den har gode bilder og teknikker på hvordan en kan løse dette. I værste fall må en ringe veterinær, som er opplyst om at jeg venter valper pinsehelga, og vil ta imot oss om nødvendig. Får håpe fergene ikke går alt for sjeldent om det skulle bli behov for veterinærbesøk. 
Håper hun vil vise litt mer uro imorgen, da vet jeg hun er på vei inni fødsel. Temperaturen vil da starte å gå ned. Hun blir mer urolig, vil grave litt i tepper, grave ute. Ikke helt finne god hvileposisjon. Dette holder ofte på et døgn før valpene melder sin ankomst.

Oppdatering på facebooksiden når det skjer noe! :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar