søndag 8. mars 2015

mini CC-treff med NoseWork!

For to uker siden var jeg og Kandis på NoseWork-kurs. Dette var utrolig moro, og dette ville vi gjerne at flere Carve Canem-hunder skulle få glede av :)

Litt små spontant spurte vi om det var noen av CC-hundene som hadde mulighet til å komme trene med oss idag, først var det mange som kunne, men noen falt i fra og det endte opp med to som hadde sjans.
Carve Canem Gucci "Tiila"- Toller
Carve Canem Letabilis Liana "Shira" - Eurasier
+ Kandis og resten av gjengen min som var med på litt sosialt samvære ;)
Vi hadde det kjempegøy! :)

Tror nok dette ga mersmak hos både Tiila og Shira, begge var veldig flinke. Begge syns kassene var litt ekle og skumle først, men med godis kan en kurere det meste, så begge blei ganske flinke på søke i kassene :)

Tiila og Kandis søkte fint i system, og prøvde seg til og med på å søke på gjenstander. Vi fann fram noen vogner i garasja som dem fikk søke på.

Kandis fikk på andre økta si idag, søke etter lukta (bjørk)  uten direkte belønning ( jeg markerte da med klikker og belønninga kom fra meg). Så ut som hun tok det kjempefint. Gikk rett på 3 av 4 ganger, 4. gangen var det nok en kombinasjon av hun var litt sliten og et litt vanskelig søk.

Kandis og Tiila fikk 3 økter, og Shira 4 økter. Skikkelig moro å se hvor fort dem tok det =) Shira blei supergira på kassene etterhvert, tenker neste gang kan en sette søket i system :)
Tiila gikk ganske fort på søk i system, og kobla fort over fra kassene til søke på gjenstandene vi satt ut.
Etter treningen fikk dem løpe litt rundt i garasja, så tipper dem er slitne i ettermiddag ;)


Neste gang skal vi få samlet flere CC-ere, kanskje vi kan få til ei heil helg! :)

Hege, eier av Shira, tok mange av bildene så fotokredit til henne :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar