lørdag 14. mars 2015

Alt er klart!

Da er alt klart til valpene skal komme :) 

Happy er på dag 58, og er i finfin form. Hun var med på tur i bånd langs veien idag, vil ikke hun skal løpe løs, tilfelle ulven i henne kommer fram og hun finner på at hun vil føde valpene ute ;)
Ei tispe går tilbake til urinstinktene når hun skal føde, så hun kan fint finne et egnet sted ute selvom valpekassa inne er lun og varm ;)

Happy spiser godt enda. De aller fleste matvegrer det siste døgnet før valpene kommer, og tømmer seg godt, både oppkast og avføring kan komme da. Slik magen og tarmene er tomme under fødselen.Gikk innom Zoobutikken idag, og vekten viste at Happy har gått opp 400g siden tirsdag. 100g per dag. Fin vektoppgang :)

Har også tatt tempen på henne idag. Tispa skal gå fra normaltemperatur på 38,5grader til ca 36 grader og opp mot det normale før valpene kommer. Om det er et temperaturfall uten at tispa går i fødsel kan noe være galt, så det er viktig følge med på temperaturen. En av grunnene kan være at en død valp ligger først og blokkere, en stor valp blokkere, eller en valp som ligger dobbelt.En skal også passe på når vannet går, etter vannet har gått bør det ikke gå mer enn 3 timer før første valp kommer, går det mer enn det skal veterinær kontaktes.

Idag har jeg målt morgen og kveld, men når det nærmer seg termin så måler jeg oftere, slik jeg ikke går glipp av når temperaturen begynner og falle. 
Ellers er alt klart, merkebånd for å merke valpene, sløv saks til klipping av navlestreng, dette fordi den ikke skal klippe rett av. Dette kan forårsake blødning i navlestrengen.  Respirot har jeg stående om der er valper som har litt problem med å puste selv, kalk og druesukker til for å stimulere rier, gi energi og forhindre melkesyke. 
Nå er det heldigvis begynt å bli varmere i været, og jeg har en varmovn stående på rommet og kommer til holde en jevn temperatur på 25 grader den første tiden så valpene bruker energien på å vokse istedetfor å holde varmen. 
Jeg har også ei vekt står klar for å veie de små, greit vite hva de veier ved fødsel slik jeg kan se at alle legger på seg og får nok mat. Det første døgnet kan valpene gå litt ned i vekt, etter det bør alle gå opp 30-50 gram i døgnet. 
Alle wetbed pleddene er vaska på 90 grader, en haug med håndduker ligger klart, og flere pakker med Attends "tisselaken" så vi kan skifte på når det blir blod og fostervann i valpekassa under fødsel. Greit holde valpekassa ren og tørr. 


Varmeflaske tilfelle vi må ut å kjøre til veterinær, har også ei elektrisk varmeplate om det skulle være nødvendig å gi valpene ekstra varme.Facebooksiden til Kennel Carve Canem blir oppdatert med småting nå og da, følg oss der :)

https://www.facebook.com/carvecanem

Skal prøve få til å streame fødselen, så lenge det ikke blir komplikasjoner. Link til streamingen kommer når alt er satt opp :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar