mandag 10. juni 2013

Kronprinsfamilien skuffer

Idag leser jeg på VG Nett at Kronprinsfamiliens sin hund, Milly Kakao skal ha valper. I seg selv er jo det koselig nok. Sikkert kjekt for barna og oppleve ha et valpekull i hus, vet selv hvor mye glede vi har av valpekullene vi har hatt her hjemme.

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10117469

Men det som jeg syns er veldig trist, er at Kronprinsfamilien har valgt å kjøpe seg en blandingshund, ikke hvilken som helst blandingshund men en blandingshund fra den kjente valpefabrikken i Drøbak. At den velger blandingshund overfor rase er ikke det jeg reagerer mest på, mange fine blandingshunder. Men at dem velger å kjøpe fra en valpefabrikk, det er den eneste i Norge av sitt slag, som driver så stort og som driver kommersielt. Dem avler for penger, ikke for kos og glede. Ikke nok med at dem driver stort, men dem gir også ut mye feilinformasjon til sine kjøpere og andre som leser innom hjemmesiden.

Bl.a.

Det er en utbredd oppfatning om at man trenger å ha ferie når man får ny valp i huset, men den myten skal vi ta av kartet akkurat nå: En valp skal sove minst 18-20 timer i døgnet, og om du har fri og er sammen med den skjønne hele tiden så vil valpen bli overstimulert og få noe nærmere AD-HD enn du ønsker.. For å få en god og trygg valp, lar vi den lille sove i buret(hulen) mens du er på jobb, og i en periode så arrangerer du en til å komme hjem i lunsjen for å lufte og mate den lille og deretter legger valpen seg til å sove igjen i buret sitt. sørg for at buret ikke står i solen eller ved noen varmekilder. Du slipper da en overstimulert valp med seperasjonsangst, og får en trygg og god valp som skjønner at det å være alene hjemme er helt ok så lenge den får være i hulen sin"

Dessverre har jeg hørt dette fra folk som har kjøpt valp hos denne valpefabrikken, dem blir rådet til å gå fra valpen allerede første dag. Valpen som flytter fra mor og søsken, de eneste trygge omgivelsene den vet om. Den kommer til et nytt hjem, nye folk og alt er skummelt. Så skal den bli alene i mange timer fra første dag? Når alt den trenger er trygghet og kjærlighet?

En ting jeg også reagerer på er at valpene til Milly Kakao skal komme anonymt på markedet, da får ikke valpekjøperne muglighet til å vite hvem forferdrene til valpen er, holde kontakt med søsken og oppdretter. Det kan være viktig for en valpekjøper.

Jeg leser også at Drøbak Hundehotell har hatt nærmere 70 valper i 2013, når det blir så mange valper, blir det ikke valper som vokser oppi familiære forhold :( Da er det business :/

Dem skriver videre Alle våre Doodler er friske og har ett kjempeflott gemytt

Forhåpentligvis er alle som går i avl friske og har et kjempeflott gemytt, men som hos alle andre levende vesen er der individ som kan bli syk eller få dårligere gemytt enn andre. Labradoodle har faktisk en egen gen-test hos optigen, som går på øyesykdommen PRA (som gjør hunden blind), den er så frisk at en har sett det nødvendig å lage en egen test for "rasen"..

Hvordan kan dem vite hundene er friske om dem ikke er helsesjekket? På hjemmesiden står dette:

Toshiko's Tu-Za Enda En Otto er vår herlige Lagotto med verdens roligste vesen. Han elsker jobben sin og tar livet helt piano. 

Han har hatt mange vellykkede Mellomdoodle kull og flere er i vente 
Han er HD Røntget og Øyelyst fri

Uno kommer fra Sverige og er en nydelig gutt i fargene Liver & Tan og er ett nytt tilskudd i vårt oppdrett. 
Han er en godmodig og sosial gutt som passer godt inn i rekken av gutter med ett herlig gemytt og vesen. 
Han er Hd Røntget, Gentestet, og Øyelyst fri som resten av foreldrene i vår flokk.



I følge NKK sin Dogweb er ingn av desse to hundene helsesjekket! Det  dem farer med er direkte løgn.

Hva med de andre hudnene dem har i avl? Blir valpene dem avler fram helsesjekket på noe vis?

Det er veldig trist at Kronprinsfamilien valgte å støtte denne valpefabrikken og valgte støtte bevisst avl på blandingshunder. Labradoodlen's "far" Wally Conran angrer på at han gjorde denne miksen flere år tilbake, http://www.examiner.com/article/labradoodle-creator-s-regrets-says-inventing-designer-dog-may-have-been-a-disaster når han ser hva det har blitt til idag.
Kongehuset burde støttet en av de norske rasene, vi har 7 norske raser, og flere av dem er i ferd med å dø ut.

Dunker

Haldenstøver

Hygenhund

Norsk Buhund

Norsk Elghund Grå

Norsk Elghund Sort

Nors Lundehund


Kongefamilien vår er så flott på alle måter,derfor er det vannvittig synd at dem har gjort dette valget ved kjøp av hund. Dem er et forbilde for mange, og nå når dem velger sette valper på Milly Kakao er det med på å reklamere for den tragedien denne valpefabrikken er :(



1 kommentar:

  1. Huff da. Jeg som vanligvis liker kronprisnparet veldig godt og ser på dem som gode forbilder for de fleste.

    SvarSlett