mandag 6. mai 2013

NKK utstilling i Ålesund - Carve Canem tok storslem!

Denne helgen hadde vi fått NKK utstilling på hjemmebane, Sunnmøre Hundeklubb sin utstilling i Ålesund var blitt NKK utstilling med utdeling av storcert og cacib. Svære greier!

Jeg hadde veldig mange hunder påmeldt, ikke alle møtte, men det var utrolig kjekt så mange hadde meldt på !

Lørdag gikk Eurasier, fra Carve Canem var CC Hypatus Hugo, CC Hypatius Hercules og CC Honorius Helios Henki påmeldt i Juniorklasse, CC Ex Gratia Ezio i åpen klasse, N UCH Albert av Geerhbacch i veteranklasse, tispeklassene -   CC Helier Harmonee og CC Hilarius Hera i Juniorklasse, CC Exhilaro Eugenia Eccho i åpen klasse
Dommer Markku Mähönen

Søndag gikk Toller 3 CC hunder var påmeld, CC Ikaros i junior hannhundklasse, CC Ivy og CC Ida i junior tispeklasse.

Hugo var først i ringen, etter litt kranling med ringsekretæren fikk Kine gå inn med han. Marit som eier Hugo måtte jobbe og sendte søstra for å stille Hugo, hun og hadde fått med seg feil nummerlapp. Det var så vidt Kine fikk stille han. Først syns Hugo det var ok, mens så var det ikke så kult likevel. Hugo syns dommeren ble litt mye etter første sjekk, og fikk KIP.


Kritikken var likevel fin :)  Nice forechest, substanceful head very good lines, nice dark eyes. good neck & body. Well set tail , still a bit narrow elbows, quite good mover,quite good temprament , but a bit nervous  today.. Not use to check teet, cannot be judged..

Hercules gikk veldig fint med matmor Siv, og ble beste junior hannhund med excellent og 1jkk. 

 Kritikken til Hercules:
Excellent type with good substance. Masculine head and dark eyes.
Still a bit narrow elbows. Very good body and tailset. Needs a bit more ang behind but use them very well when moving. Excellent coat and temperament.
Excellent - 1jkk


Ezio fikk en gulsløyfe, han ble alt for spinkel etter dommeren sin smak.  Bildet er 2 år gammelt.

Har dessverre ikke bilder av resten av hundene, da jeg var opptatt med å springe i ringen! Men  tror der var ei snill dame som knipset litt bilder av oss :)

Eventyret for Carve Canem-klanen startet lørdag kl 1030 , og det ble ikke avsluttet før søndag kl 1230! For ei helg!

Etter Ezio var i ringen skulle jeg inn med Albert. Han var eneste i veteranklasse og fikk excellent med ck, dermed skulle han gå i bestehannhundklasse med en championhannhund (Dennis av Geehrbacch) og en åpenklassehannhund ( Fanakkas Ecco). Jeg hadde en knapp på at Dennis skulle vinne klassen, Albert som nr 2 og Ecco som nr 3. Så da han satte opp Dennis som 3. beste hannhund, Ecco som nr 2 og Albert som nr 1 ble jeg sjokkert og nesten litt vanntro. Fine gode gamle Albert, beste hannhund på NKK utstilling! :)

Kritikken til Albert:
'
Excellent type, very good substance, nice head and expression, well set ears, good neck, topline and tailset. very good angulations, medium boned legs, excellent movement, correct coat, nice temperament
excellent - 1vkk ck - 1bhk - BIR - BIR VET



Da var det bare å bytte nummerlapp og hund så inn med Happy. Happy gikk mot ei anna juniortispe, da Tyra (Hera) hadde trekt seg. Happy ble beste tispe med excellent, 1jkk og ck.

Kritikken til Happy: Correct type and head, very nice expression, ver good topline and tail, needs more forechest and body in future, good angulation, well boned legs, very good movement for age, good coat quality, nice temperament

Excellent - 1jkk - ck - res cert - 2 btk

Bytte raskt fra Happy til Eccho å springe noen runder med henne også, Eccho gikk mot to andre tisper i åpen klasse men trakk det lengste strået og fikk Excellent, 1akk og ck. Det vil si at Eccho og Happy skulle begge inni beste tispe klasse! Heldigvis var fôrvert Alice på plass, selvom hun aldri hadde gått i en utstillingsring før stilte hun sporty opp og tok Happy i ringen.

Det var egentlig akkurat det samme for meg om Happy eller Eccho trakk det lengste strået, den andre tispa dem gikk mot var allerede champion ( Bittebits Enora). Det hadde vært veldig moro om Happy fikk certet som junior, men også veldig morsomt om Eccho fikk det for da ble hun champion. Så jeg håpte nok aller mest på at Eccho fikk det.
Da han satte opp championtispa som nr 3, Happy som nr 2 og Eccho som nr 1 som kunne jeg ikke annet enn å komme med et lite brøl! Første gang jeg har gått med en eget opprettet hund til championatet! Eccho er den fjerde championen jeg har i hus :) Jeg klarte ikke stå stille og ble stående hoppe opp og ned. Ringsekretæren måtte be meg flere ganger om gå hente hannhunden, for nå var det BIR og BIM. Hege stilte opp gikk med Albert da det gjaldt, og fikk æren av å gå med BIR-hunden :) Fine gutten! :)

Jeg må sende en stor takk til herlige valpekjøpere som stilte hundene sine, som stilte opp og passet hunder, hadde styr på nummerlapper, og som gikk med mine hunder da jeg ikke hadde nok hender!  Dere er fantastiske!

Kritikken til Eccho:
Excellent type and substansfull, very typical, nice type and head, well set ears, good neck, body, topline and tail, wellboned legs. good angulations, ver good mover, good coat and temperament. 

excellent - 1akk - ck - cert - 1btk - cacib - BIM

Albert stilte både i gruppa og i beste veteran, men ble ikke plassert. Ikke uventet. Både gruppe 5 og veteranklassen var veldig stor med mange flotte hunder.
Da vi endelig var ferdige på utstillinga var det godt å reise på kenneltreff. De som ikke var på utstillinga hadde allerede vært der ei stund, ventet tålmodig. Litt tid til lek og grilling ble det da likevel. Aktivitetene jeg hadde planlagt ble det ikke noe av, ikke så mye prat som jeg hadde håpet på heller. Men fikk da sett både folk og dyr :) Slik er det når det trekker ut på utstillinga :)

Juliane (Mika)og  Jasmin

Jasmin, Hugo, Mika, Enya og Eccho

Ivy

Ikaro

Enya og Amelia

Happy bak, Jasmin og Mika

Happy er ja.. Happy ;)

Eccho ruller seg i gjørme.. championen sin det ;)

Enya, Hugo og Eccho

Ble sent hjem lørdag, var ikke hjemme før kl 21. Vel hjemme ble det å klippe og bade Ivy, så ble det rett i seng. Opp like grisetidlig søndagsmorgen for å rekke ferge og komme seg til Ålesund. Hadde ikke store forhåpningene, for det første det hadde jo gått så bra dagen før en har ikke hellet med seg to dager på rad, og stilte jo junior på 9,5mnd hvordan kan den hevde seg blandt de store?!

De hadde delt opp Tollerne, 4 juniortisper i en ring for en dommer og resten i en annen ring for en annen dommer. Hvorfor? Spør du meg så spør jeg deg. I alt 19 Tollere påmeldt, 5 hannhunder og 14 tisper.

CC Ida kom ikke, så der var bare 3 Juniortisper. På første plass kom Adoreas Red Gia med ck og jaggu fikk ikke Ivy ck på andre plass! Gia er jo nesten familie, da pappan til Ivy er Adoreas Red Duke Dexter. 


9months old, excellent type, correct proportions in the head, correct topline, excellent forechest, correct angulation, excellent coat, movement a little bit loose in front - excellent - 2jkk - ck - res.cert - 2btk 
Dommer: Dick Rutten.
Så startet den lange ventetiden på at Golden Retriever skulle bli ferdige i ringen der resten av Tollerne skulle inn. Og som de fleste vet, er det ikke akkurat få Golden påmeldt ei slik utstilling ;)

Da dem endelig var ferdige var Ikaro førstemann ut. Han gikk sammen med en annen junior hannhund, da en hadde trekt seg. Begge juniorene fikk very good, dommeren hadde nok ikke helt øye for hannhunder, da åpen klasse hannhunden fikk gul sløyfe. 

Fine Ikaro :)

Kritikken til Ikaro, dommer Rune Fagerström:
9 mdr. Bra storlek. Bra kjønnspreg. Bra neseparti. Meget kraftig skalleparti som ikke må bli grovere. Bra øyne. Velplassert ører. Bra uttrykk. Tilstrekkelig hals. Knappe vinkler fremme  Velproposjonert. Lang i lengden. Passende vinkel bak. Ennå ung. Myk overlinje. Kraftig bryst. Vakker farge og pels. Velvist.
 very good 
En nydelig flott svensk championhannhund holdt mål og ble beste hannhund med cert, og ble norsk champion. 

SE U U CH NUCH Aktiviva's Protos D'nash

Mange flotte tisper viste seg fram, og mange fikk ck. Tispeklassen ble ganske stor, så jeg hadde ingen forhåpninge med å bli plassert da Ivy og den andre juniortispa skulle inn sammen med "de store". Men jaggu ble vi ikke nr 2! Gia ble plassert som nr 1, med cert og ble til slutt BIR. Ivy 2. beste tispe med reserver cert. 9,5mnd gammel på ei stor NKK utstilling. 

Det har virkelig vært ei knall helg for Carve Canem!! 

Ønsker alle CC'ere en flott sommer, både på utstilling, og med andre aktiviteter :) Noen av dere ser jeg allerede igjen i løpet av sommeren. 

Flere bilder og kritikken til Ikaro og Ezio kommer når jeg får det på mail :)


Amelia som var fotografen min i helga bare ELSKER  Pomeranian. Pomme og Schäfer er hennes yndlingsraser, og står høyt på lista når hun en gang skal få egen hund. Denne lille søte tassen hadde hun tatt flere bilder av :) 
Tiny Fellow's Got To Be Marvellous




2 kommentarer:

  1. Gratulerer igjen =) Kjempegøy at så mange stilte fra oppdrettet :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha Ingrid, veldig kjekt at så mange var påmeldt og så mange stilte! :)

      Slett