onsdag 1. mai 2013

Dominans?

Dominans er virkelig i vinden for tiden, er dette virkelig nødvendig?

Er en redd for den lille chihuahuaen på 3kg skal kunne ta over familien og være familiens overhode?
Eller Rottisen på 40kg sitter å plotter om å en gang ta over verdens herredømme?

Hundene er enkle dyr, dem går ikke med en trang til å være en såkalt alpha, som skal være sjef over mor, far og barna i familien. Som klatrer opp en såkalt rangstige for å sitte på toppen og skue utover riket sitt.

For hunden er du ALT, uten deg får den ikke mat, uten deg får den ikke gå ut på do, uten deg får den ikke atspredelse og aktivisering, uten deg får den ikke kos. Du er ALT for hunden, hvorfor skal den ha interesse om å bli sjef over deg?

Du må være det beste du kan være for din hund, gi den trygghet og omsorg, gi den det den trenger for å dekke de basale behovene og vær god med den! Ikke la den leve under konstant frykt der du er en tikkende bombe som plutselig tenker "aha.. nå prøver hunden seg her igjen, dette må vi undertrykke". Hunden forstår det ikke! La den slippe gå på tåhev for neste urettferdige utbrudd fra sin kjære eier. Hunden gjør det den har lært lønner seg, om det lønner seg fordi den får oppmerksomhet (positiv og negativ), eller det lønner seg for den unngår et ubehag. Den har lært at biter deg den i klærne på tur, ja da får den være ute litt lenger. Kommer den ikke når du roper, da får den være i frihet litt lenger. Den biter 2-åringen i buksebenet, da får den masse ståhei og oppmerksomhet. Hopper den oppå kjøkkenbenken, da kan den være heldig å får taki en godbit. ALT er læring, gjennom hele dagen! Tenk over hvordan du vil din hund skal være, og hvordan dere skal oppnå det sammen.  Vær det beste du kan være for din hund! :)

Fann dette bildet på facebook, og vil gjerne dele det med dere :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar