mandag 31. august 2009

Årets EurasierspesialBIS Adam av Geehrbacch
BIM Ackaciebakken Blue Lagitha

Da var årets Eurasierspesial unna gjort. Og for en Koselig helg!! Reiste i 10-tiden på formiddagen hjemmefra med kurs mot Frya Leir i Gudbrandsdalen. Hadde en liten stopp på Moa å kjøpte med noen forsyninger, så var jeg på vei østover.
I bilen hadde jeg Luna, Enya og Anaya. Luna var lånt for helgen, og jeg tror hun hadde ei super helg! =)

Kom frem til Frya litt over 16. Sjekka inn og fann frem til rommet. I samme bygning bodde mange kjente og ukjente, som jeg ble kjent med i løpet av helgen. Moro at det var så mange nye fjes! Rasen som har vært så liten at vi har kjent alle ved navn, er nå blitt større med mange nye bekjentskaper.
Enya, Luna og Anaya leker med Herman og Hjardar av Geehrbacch og Dazzling Dainty Arco.
En god smørje med Eurasiere :)
Noe av det morsomste å som jeg gledde meg mest til, var å møte Bellus og Camilla igjen. Så stor og flott han var blitt!! Dette syns dommeren også, så han vann klassen for valper 4-6mnd. Flotte gutten min! =)
Blir utrolig spennende se han igjen etter som han vokser til.

Camilla med Bellus (under) og Luna

Fredagen satt vi en gjeng i fellesrommet i bygget vi sov i. Hundene løp rundt løse å hadde det utrolig moro sammen. De fleste hadde sittet mange timer i bil, å hadde en del energi å løpe av seg. Tror de fleste hundene sov godt den natta ;)
Mens vi eiere var kanskje en smule nervøs for utstillinga dagen etter. Jeg var veldig spendt på å stille Luna, som ikke har trent og som aldri har vært i en slik setting. Enya hadde jeg en følelse for at kom til å løpe ok, og jeg vet hun er glad i alle, så ville nok ikke trekke seg for dommeren, noe som stemte =)
Anaya nærmer seg løpetid, noe som har ført til hun er blitt skvetten. Forstod lite da hun for et par uker siden begynte reagere på småting som hun ikke har enset før. Men forstod hvorfor da jeg så hvordan hun markerte i helga, og var veldig ivrig etter alle gutter vi møtte.


Jeg og Anaya i ringen. Anaya fikk en andre premie da hun var noe luftig og mistet en del pels.
Jeg hadde forventet en andre premie pga tannmangel, men dette ble ikke nevnt i denne omgang. Hun oppførte seg veldig fint i ringen, trakk seg lite for dommeren, som var min store frykt.
Tidlig lørdag morgen stod jeg opp, matet og luftet hundene, så dro jeg ned for å hjelpe til ordne til utstillinga. Regnet høljet ned, så vi var veldig heldige å få låne en stor garasje til å holde utstillinga i. Litt liten plass til så mange hunder og eiere, men mye bedre enn å plaske rundt i gjørma.
Camilla og Bellus var først ut i hannhund valp 4-6 mnd. Jeg var veldig spendt sammen med henne. Bellus viste seg godt når han ville, litt hoppete, men det er en treningssak. Dommeren en anelse skummel, men ikke verre en at jeg tror hun fikk sett på han. Han vann i alle fall sin klasse, og skulle dermed inn igjen konkurrere mot den hannhunden som vann 6-9mnd klassen.
Fine Bellusgutten, får bedømming av dommer og vinner den minste valpeklassen.


Idar av Geehrbacch vann den eldste valpeklassen, og skulle møte Bellus. Bellus trakk det korte strået her mot en eldre og mer rutinert hannhund. Idar var en utrolig flott gutt, som til slutt ble BIS-valp.


Nestemann inn var Luna. Hun løp veldig fint, nesten så en skulle tro hun hadde tjuvtrent. Stilte seg opp fint når hun forstod at det var stå og ikke sitt hun ble belønna for.
Dommeren ble litt skummel da hun skulle ta på tennene, men ved hjelp av pølsebiter syns hun det var helt ok å bli tatt på kroppen.

Ble litt stress, og jeg glemte nesten at jeg skulle inn med Enya like etter, kom heldigvis på det, da Enya gjorde det veldig bra og vann sin klasse. Dette mot to flotte Geehrbacc jenter. Jeg forstod det ikke helt da dommeren satte oss på første plass.


Enya foran dommerbordet.
Enda mer stress ble det da jeg kom på at både Enya og Luna skulle inn samtidig. Luna som satt i buret utenfor ringen tok Nina, så tusen takk for handlerhjelp! Enya vann da hun hadde veldig gode bevegelser og var mer utviklet, noe som er naturlig da Enya er 7,5mnd og Luna 4,5mndIdar av Geehrbacch og Balule Estrella
Idar BIS-valp og Enya BIM-valp
Pappa til Idar, Adam av Geehrbacch, min Alberts bror, ble BIS og vann voksen klassen, så far og sønn fikk hver sin BIS-tittel den dagen =)

Da valpene var stilt kunne jeg slappe av en stund, da det var oppimot 30 hannhunder før jeg kunne begynne tenke på stille Anaya. De to små ble satt i bilen,og Anaya fikk komme inn for å ta til seg alle inntrykka før vi skulle i ilden. Tror jenta ble ganske så sliten, for hun var såååå eksemplarisk i ringen, hun som ofte blir veldig gira, løp utrolig fint :)
Mens jeg satt venta på at Anaya skulle inn, prøvde jeg ta noen bilder, ikke så lett da det var ganske så dårlig lys i hallen.Dette er Orionsstjernans Johnny Cash Af Nobel, en gutt på 8mnd.


Dette er søte Darka til Bente på Fanakkas.
Fanakkas Darka.
Etter utstillinga var ferdig var vi både slitne og litt kalde. Tok med hundene på rommet å prøvde slappe av litt før medlemsmøtet vi skulle ha senere på ettermiddagen. Grudde meg en del til møtet, da en aldri vet utfallet av slike møter, og vi i avlsrådet skulle stå litt til ansvar, men det gikk utrolig bra. Agnes Beate var en veldig flink møteleder, og vi ble ganske så enige om det aller meste. Håper vi kan fortsette arbeidet med å få en frisk rase, bruke nye hunder og avle på rasetypiske individ. Ble opnet opp for å kunne slakke litt på kravene, slik vi kan bruke større del av genmateriale.
Var utrolig kaldt på dette møterommet, jeg som satt noterte ble blåfrossen på fingrene. Planen var å grille etter møtet, men jeg og Nina orka ikke da det var så innmari kaldt. Sammen med Nina og datteren dro vi på en Italiensk resturant, der fikk vi både varme og god mat. Etter vi hadde spist reiste vil tilbake å var sosiale. Satt en god gjeng ennå rundt grillene, så da ble det hundeprat til ut på natten.
Søndagen var det å pakke sammen og vende nesen hjemover. Hundene var slitne etter helga, så etter vi kom hjem har dem lagt som slakt.
Hadde en utrolig koselig helg, og gleder meg til neste år!!


2 kommentarer:

  1. Høres og ser koselig ut :) Hadde vert moro å vert der.

    SvarSlett
  2. Takk for en fin helg! Veldig fin blog du har :)

    SvarSlett