onsdag 9. september 2009

enya BIR og BIG 3 =)


Enya sliten etter en lang dag på utstiling


ZzznorkFine Enya mi :) BIR og BIG3 5 sept :)

var i Ørsta på valpeshow 5 sept for å vise frem jenta mi. og det gikk da veldig bra. Flott er hun!!
Gratulerer så mye til Olaug med Trixie (tibbe) som ble BIR, BIG og res-BIG lørdag og BIR, BIG og BIS2 søndag =)

Enya er en veldig rolig og harmonisk hund. Lar seg ikke skremme av noe, litt utålmodig som kan resultere i bjeffing, men vi får trene på at hun må lære seg vente på tur, som feks når vi trener.

Tok Celia, Enya og Aimee på tur her en kveld, stoppa på en stor parkeringsplass å trente. Først trente Enya. Hun tilbyr nå sitt, ligg og stå foran, musmatte, handtarget, sitt, ligg og stå under baklengs marsj og bjeff ;) ingenting på flyt, men vi er da innom d!
Kommando på sitt fungerer hjemme og i visse situasjoner, er ikke generalisert. Kommando på ligg er sånn ca. Litt i startfasen. Fungerer i alle fall ikke utenom husets 4 vegger.

Da det var Aimee sin tur, da begynte Enya bjeffe, tygge på båndet (guden vet hvor mnage bånd hun har tygd opp....). Så ble litt amputert. Trente fvf (frivillig) med masse belønning, avstandskommando, og ligg under marsj.

Ellers gikk faktisk alle 3 veldig fint i bånd. Enya er på treningstadiet ennå, da det er veldig sjeldent jeg går med dem i bånd. Så hadde Aimee og Celia i slik hanefot, og Enya for seg selv. Men det gikk strålende! =)

Har trent metallapport med Aimee. Brukte bare leverpostei da vi trente inne om kvelden etter unga var i seng, og ville ikke kaste ball så hun spann rundt i stua. Det gikk sånn ok, hun klirra litt i den med tenna, men fikk ikke til at hun beit i den. har nok maaange treningsøkter foran oss med den.

Ellers innkalling med stå, den funker kjempefint inne i stua nå. Ikke særlig fart, men håper det kan trenes på etterhvert. Men straks vi kommer ut, så er den der veldig vansklig.

mandag var vi på hundeklubben. Aimee råflink på fvf, ville ikke ligge da det var pissregn og hun ble kald på puppene stakkar :/ Men sitt, stå var supert. Treapporten gikk veldig bra også.
Trente på ut til kjegla. Har ikke helt kommando på å sende henne ut merka jeg, men fikk det til innen 80% regelen.

Trente også med Albert, han kan alle kl1 øvelsene veldig godt. men er det med konsentrasjon når vi går. Han blir veldig lett forstyrra om det kommer en ny hund, eller noen finner på noe gøy, da detter han bak og suller litt, før han kommer frem igjen. Går ikke å snusa som han gjorde før i alle fall. Med intens trening på kontakt, kanskje det er et håp for vi kan starte i klasse 1 igjen?

Ellers går det supert md valpene nå. Kjempesøte!! Kan lese om dem på c-kull bloggen,der er også bilder :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar