torsdag 1. oktober 2020

Velkommen til verden!

 Då var dei endelig her, S-kullet :) 5 store sterke kvalpa kom til verden. 3 jente og 2 gutta. Valpene var store, og Molly hadde litt problemer med å få de ut. Blokkingsprossessen tok tid, det var nok for det tok tid å få valpene bakover i fødselskanalen. I denne oppblokkingsprossesen modner tispa slik hun blir myk og åpner seg. 

Etter denne prosessen starter pressriene og valpene kommer. Første valpene satt fast ei stund, og jeg hadde lite lyst å sprekke fostersekken da jeg ei periode var usikker på om jeg kom til få han ut selv. Og om han skulle ha en sjanse overleve måtte han være intakt i fostersekken. 

Men sammen med Molly som pressa som en helt på riene, klarte jeg lirke og lure og til slutt dra valpen ut. 

Den første som kom var helt svart da han var født, mange er mørke ved fødsel men aldri fått en helt svart valp. Så det var litt gøy. Så etterhvert der var litt lyse tegninger på labbene og i ansiktet. Så er spent på om han blir Black&tan. Herr blå  - 430g ble født 1154

Bere en labb som stikk ut


Moly møte sin førstefødte


Ser han har litt lyse sjatteringer på labbene og under buken, blir spennende se hvor mye som sprekker opp

Så skulle det ta over en time før neste kom, ho jobba en del med å få ut gutt nr 2 også. Den satt om mulig enda mer fast. 30 minutt med pressrier der vi jobba, Molly la all sin vekt på Helene som var god moralsk støtte for Molly, mens jeg jobba med riene for å få ut gutten. Han kom ut kl 1309 og veide 490g!  Svææær gutt!

Dei to jente som kom påfølgende var det ikkje så stor jobb med å få ut, nr tre kom relativt lett i forhold, ho kom kl 1336 og veide 449g 

Kvalp nr 4 kom også relativt greit ut, dei to store gutane ha nok bana vei til søstrene sine. Merka at no begynte Molly å bli sliten og for hennes del håpte vi der ikke var så mange igjen. Selvom det hadde vært kjekt med et par til. 

Frøken Rosa kom kl 1407 og veide 444g
Kjente der var igjen minst en valp til, men no stoppa det litt opp. Prøvde få med Molly ut men ho var ikkje så villig til det. Etter en del overtaltelse kom vi oss ut i hagen, og ho fikk tissa litt. Prøvde få ho til gå litt frem og tilbake, som skal sette i gang prosessen med å flytte kvalpen bakover mot fødselskanalen, men ho var ikkje interessert i det. 

Heldigvis da klokka bikka 16 starta det opp og 1615 kom frøken lilla til verden med sine 475gDen første natta har alle 5 gått opp vekt, så Molly har godt med melk :)  Molly har vært litt usikker på hvordan håndtere de her små. Ho er ekstremt forsiktig. Veldig redd for å legge seg på dem, trakke på dem o.l Så av og til når dem kommer for å suge blir ho litt skremt å flytter seg for dem kommer under ho. Det vil nok gå seg til, alle nybakte mødre tror ungen er laga av porselen ;) 
Ho er kjempeflink vaske dem så dem får gå på do, og er skikkelig hønemor :) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar