tirsdag 13. oktober 2020

T-gjengen :)

 Da var dem endelig her, T-gjengen! Dem kom til verden på oldefar Albert sin bursdag, og det gjør så godt! Albert var øyestenen min, savner han hver eneste dag. Nå kunne Qarma få sine små edelstener på hans bursdag :) 

Qarma&Emre sine nydelige små. Som bestilt kom der 2 jenter og 2 gutter. Perfekt fordeling siden jeg har lyst å beholde både hanhund og tispe på foravtale etter denne kombinasjonen :) 
Fødsel starta igår 12. Oktober med at temperaturen gikk ned i løpet av natta, og var på det laveste mandag formiddag. Etter det begynte ho med litt uro, med pesing og graving. Så håpte det skulle skje i løpet av kvelden eller i alle fall natta. Men natta gikk uten der kom valper. Natta var veldig urolig, tror ikke Qarma sov et eineste sekund stakkar :( 

Vi var på mange tura ut å trakka opp og ned gata, for å få litt fortgang på kroppen. Endelig kl 1330 går vatnet, nesten 27t etter tempfallet. Da begynne ting å skje. 1410 kommer første kvalp til verden, ei stor tispe på 435g. Vi jobba litt med å få den ut, og Qarma stakkar fikk nok vondt når den kom :( 

nr 2 var en gutt, kom kl 1509 og var 445g, stooor gutt! Heldigvis hadde søstra bana vei så han kom litt lettere. 
 Litt før kl 16 kom nr 3, ei jente på 402g. Ho hadde nok hatt navlestrengen rundt halsen. Ho gispa etter luft og trengte litt starthjelp. Fikk ut væske i nase og munn, så ordna det seg :) 

1650 kom nummer 4 og siste, en gutt. Minstemann men likevel ikkje liten. 390 gram. 

Etter nummer 4 kom, då senka roa seg. Qarma var veldig trøtt og la seg tvert ned for å sove. Ho fekk kvile ei stund sammen med de små, før ho måtte en tur ut og i dusjen for å vaske bort litt fødsel. Etter en vask og dotur, var det godt komme til nyvaska basseng og nye tepper :) No er det rein idyll, valpene spiser og sover, ikke en lyd å høre anna en fornøyde små knirk. 


Stolt men veldig sliten Qarma med gjengen sin <3 

Bilder av nurkene kommer i morgen, nå trenger dem fred å hvile sammen med mamsen sin :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar