torsdag 13. juni 2013

I kjølevann av kritikk mot Kronsprinsparets valg av oppdretter

Jeg har kritisert oppdretteren til labradoodlen til Kronprinsparet. Skal ikke skrive så mye mer om dem nå, men vil legge ut en informasjonsfilm som er laget for NKK for å opplyse valpekjøpere om hva som er et minimum når en skal velge oppdretter.

Dette gjelder ikke bare Drøbak Hundehotel, men uansett hvor du kjøper hund så skal det være et minimum at hundene er helsesjekket, følger raseklubbens strategier, hundene skal ha god dyrevelferd, valpene skal selges med helseattest, vaksinert, hatt ormekurer, vokst opp som familiehunder og blitt miljøtrent av oppdretter. Valpen skal få med seg kjøpskontrakt og du skal få god informasjon av oppdretter om valpens tid hos oppdretter og hvordan du skal stelle valpen videre. Valpen skal være registrert i NKK og du skal få en stamtavle på valpen.

Bare funksjonelt friske hunder skal i avl, så om hunden er HD-fri, men har allergier så skal ikke den i avl. Den skal være en frisk hund til daglig, ikke bare følge akkurat den rasens minimums krav.

Kjøper du en rasehund, så vet du hva du får. Du vet hvordan den blir seende ut, og du vet omtrent hvilken egenskaper den vil få.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar