søndag 6. januar 2013

Rolig med Adaptil

Snart ei uke ut i 2013, så da er det vel på tide skrive Godt Nyttår! :)

Hadde et blogginnlegg i forkant av nyttårsaften, hvordan en kan forberede seg og gjøre dagen mest mulig behaglig for hundene.

I 14-tida fikk hundene en god tur i fjellet, alle 6 fikk springe og herje. Hadde med masse pølser som jeg kasta i lyngen, så dem kunne søke. Godbitsøk blir en god og sliten av ;)

Etter turen dro vi til mamma og pappa, der vi skulle tilbringe nyttårsaften. Enya og valpene fikk tilholdsted i hovudetg, der dem tusla rundt slik dem følte for.

De andre fikk ligge i kjelleren til dem tørka opp etter turen. Utover kvelden så foretrakk dem å ligge i kjelleren, der er det mindre bråk og ingen vinduer.

Dem hadde hele kjelleretg, med sofa og senger sove på, satte også opp to bur, slik den som ville kunne trekke inn der.

Fra klokka 18 spraya jeg med Adaptil, og dem var veldig rolige. Klokka 20 fikk alle et godt måltid og en siste tissetur, det var begynt å smelle litt så ville få den tisseturen ferdig før det ble verre. En og en ble lufta, Celia og Aimee hadde nesten ikke tid til å tisse, da dem tilbydde alle triks i boka for å få julekjøttet jeg hadde med i lomma. Dem ensa ikke smella.
Albert som er ganske så redd, brydde seg heller lite, han tissa, snusa og så ikke særlig skremt ut. Han hadde gått på iHarmoni noen dager, så dette var nok med på å gjøre han roligere.
Anaya kikka litt da hun hørte smella, men ikke nevneverdig stressa. Eccho som har vært ganske så rolig tidligere, ble skikkelig skremt da et av nabohusa bak sendte opp noen skikkelig brakere da hun var ute. Hun ble så stressa hun ikke klarte å tisse :(
Etter dette ville hun opp å være sammen med meg. Hun klarte ikke roe, tassa og pesa. Tok godbiter sporadisk, men det var ikke noe positivt over det.
Hun fikk et sjerf spraya med Adaptil (D.A.P), litt stress og tassing, men etter en halvtimes tid så det ut til å virke og hun lå rett ut på golvet :)

Da klokka var 2230 lå hun slik

Jeg vil si at Adaptil har STOR virkning. Har mine store tvil hun hadde gått fra superstressa til frøken avslappa uten feromoner. 

Albert som har vært dødsredd de siste årene, tok det hele med stor ro. Dem hadde høy musikk i kjelleren, han hadde funnet seg en plass under trappa og var helt avslappa. Han kom opp noen ganger, men uten å pese, uten å skjelve og uten å stresse! Så fantastisk!! 

Da det hele var over kom alle hundene opp, Albert sto kikka litt ut døra før han gikk ut på verandan, Eccho var selvsagt uheldig igjen å det kom ei rakett akkurat da hun skulle ut tisse. Enda på visa var at hun tissa inne. Menmen :) 

Kommer nok til å bruke Adaptil neste nyttår også, nå har det vist stor effekt både denne nyttårsaften og forrige. Albert og Eccho skal få iHarmoni, de andre bryr seg ikke i det hele, for dem er det en helt vanlig dag, så der gjør jeg ikke noe mer nummer ut av det. 

Rart at det kan være så stor forskjell på hundene, noen som snorker seg gjennom det og dem som blir så redd dem ikke vet hvor dem skal gjøre av seg. 

Hvordan valpene taklet dette har jeg skrevet om i J-kullbloggen, håper dem er like avslappa neste år :) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar