fredag 18. september 2020

Under 2 uker igjen for Molly!

 Molly er inne i sin 8. drektighetsuke og det nærmer seg veldig at de små kommer til verden. Mandag kommer ho hit, blir nok litt tomt og rart hjemme hos familien hennes men dem får komme på hyppige besøk etter valpene er født :) Vi gleder oss veldig til å få kosejenta hjem hit. 

Molly er idag på dag 51, valpene må nok holde seg i magen eeenda litt til. Dei kan i værste fall overleve etter dag 55-56 men det er små sjansa for det. Dei bør holde seg i magen til minst dag 58, og helst fram mot termin som er dag 62-63. 

Har begynt å ordne til valperommet, tepper og håndduker er vaska. Bassenget er leita fram, og har sett over om det er utstyr som må kjøpes inn. Tror alt skal være på plass nå. Alt skal være klart i løpet av helga, og stå klart til Molly kommer på mandag. Da skal ho få god tid til å bli kjent på valperommet :) 

Valpene er nesten ferdig utviklet, skal bare vokse seg litt større og sterkere. Tiden framover nå vil tispa trenge en del søvn og hvile. En kan merke ho ikke orker så mye som før. 

En vil kunne kjenne valpene romstere rundt på utsiden av magen, og det kan komme melk fra jurene. Molly har allerede mista en god del pels på magen, så ho er på god vei til å være klar for å sleppe de små til i melkebaren når de kommer. 

Stryke tispa over magen nå, vil kunne ruste valpene til å tåle mer håndtering og berøring etter dem er født. En kan i den prenatale perioden påvirke dem, og det er litt spennende :)
Så det er lurt å kose med magen en del så lenge tispa syns det er greit :) 
Qarma er veldig matgal for tiden. Nesten så hun kan bite av deg fingrene. Godbiter går ned på høykant, sluker alle 3 måltidene hun får, og alt som hun får i tillegg. Hun har nok funnet ut hun trenger masse næring til de små bamsene i magen. Sover fremdeles veldig mye, ellers god og sprek på tur. Holder seg for god til å herje med de andre, men ikke så mange begrensinger ellers. Prøver holde henne litt igjen fra å hoppe opp/ned fra høyder. Ellers går hun løs, bruker kroppen slik hun selv ønsker. Går som regel ikke langt, må være nær godbitlomma ;) 

Qarma er i dag på dag 37, valpene vil vokse fortere nå framover, organene er ferdig utvikla og dem starter nå forbeningsprosessen. Tenker ho vil nok  begynne kjenne dem bevege seg snart, men det tar enda ei stund før det kjennes på utsiden av magen. 

Kjenner en babybump på magen hennes nå når hun ligger, god og rund stryke på. Den er så vidt begynt vise litt gjennom pelsen. Det blir veldig spennende se hvor mange som har gjemt seg inni der :) 


Ikke det beste bildet, det var skikkelig surt med blåst og regn så hun mista litt både ører, hale og holdning :p 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar