torsdag 24. september 2020

Innspurten!

 Nå kan de små komme NÅR SOM HELST! Dem er helt ferdige, og den siste tiden er bare ruging og voksing. Nå er det ingen fare for dem om dem blir født, dem vil med stor sannsynlighet overleve fødselen om det skulle ta til nå :)

Molly er rolig, merker hun er ikke så på farten som de andre. Hun var på vekta i går og har gått opp 5kg den siste mnd. Ikke rart magen ser ut som ei bolledeig :p 


Hun får rolige turer i bånd i nabolaget, fjellturer er forbeholdt litt sprekere hunder. Tiden nå framover går med til å hvile seg til den store dagen. Hun har ikke begynt noe tegn på fødsel enda, der hun graver i pledd, sluttet å spise og tempraturen har ikke begynt å gå ned. Fra idag tar vi tempen 3-4 ganger om dagen. For å få med oss når droppet kommer. Temperaturen skal ned til rundt 36 grader og opp igjen mot 38 som er normal temp før fødselen er i gang. 

Andre tegn på fødsel er kvalme, går ofte på do, kommer gjerne litt slimete avføring, tispa er veldig urolig, peser, skjelver, graver i underlag, vil gjemme seg. Jeg lufter i bånd i hagen når jeg ser det nærmer seg, så tispa ikke plutslig finner det for godt å føde en valp under verandaen eller i hekken. 


Skal prøve oppdatere på facebook elle blogg når ting nærmer seg, og det blir nok litt snap ( @beacc ) underveis :) 

Qarma som ligger 2 uker bak i løpet er i god form, magen poppa skikkelig nå i løpet av få dager. Gikk på vekta idag, gått opp 2kg på 2 uker. Og det er nå først valpene virkelig begynner å voksne. Hun er veldig sulten hele tiden, spiser restene til Molly om hun får lov til det. Molly spiser det hun trenger men ikke mer ;) 

Qarma gidder ikke lek og støy fra de andre, er roligere enn hun bruker være. Men fremdeles med på turer som vanlig, bare regulerer seg selv etter behov. 


Dette bildet er fra søndag til sammennligning kommer det til bilde fra idag under


Begynner bli litt bollemage alså :) 


Vi gleder oss masse til små nurk i valpebassenget, teller dager nå :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar