onsdag 18. september 2019

Jasmin har fått valper!

Carve Canem R-kull har kommet til verden! :)

Oppblokkingen til Jasmin startet igårmorges, tirsdag 17 September. For dere som følger meg på snap (@beacc) og facebook ( Kennel Carve Canem) så har dere fått med dere litt av dette :) 

Temperaturen var nede i 36,3 igår tidlig på dag, men hun kom ikke skikkelig igang. Var relativt rolig, sov en del. Hadde noen perioder med pesing, prøvde seg litt ute der ho ville gå i hekken eller i hundehuset for å lage et rede for valpene. Så kunne ikke luftes uten bånd, hadde vært litt kjedelig måtte krype under terrassen hente fram nyfødte valper :P


Pesinga tok til utover kvelden, så vi gikk tidlig til sengs tilfelle det blei ei lang natt. Ho måtte ut flere ganger i løpet av natta, målte tempen hver gang vi var ut, og den steig gradvis oppover mot 37 grader.

På morgenen gikk vi en tur i 9-tiden, bevegelse bruker få fart på saker og ting ;) Da vi kom tilbake la ho seg bak sofaen og vil ikke komme fram. Der låg en times tid. Plutselig kasta ho opp kjempemasse, så kom første ria. Få ho fram fra sofaen var ikke enkelt, men måtte prøve komme oss opp på loftet og inn på fødestua.

Fra første rie til første valp tok det nesten en time.


Første valpen kom med bakbeina først og satt skikkelig fast. Jeg var alene og det ble ikke så enkelt prøve holde Jasmin rolig som hadde vondt, samtidig holde tak i de skjøre små beina så den lille ikke smatt inn igjen. Men sammen klarte vi strabasene og en perfekt og sterk gutt kom til verden kl 1027, han veide 392g.
Han bana nok vei for nummer 2, for han kom ganske så fort, satt bittelitt fast men på langt nær samme opplevelse under 5 minutter senere. Denne gutten har fått blått halsbånd da nummer 1 og 2 for øyeblikket er litt like. Nummer to er minstemann og veier 321g. 
Her ser vi Jasmin med rier ikke lenge før nr 1 kommer til verden

Etter de to første kom til verden stoppa det hele litt opp. De to første lå nok i ene hornet, og de to siste i det andre hornet. Heldigvis kom mamma innom, så jeg fikk litt hjelp og det viste seg ville være nødvendig på nummer 3. 

Nummer 3 kom til verden ca 1230 og veide 454g. Han kom heldigvis med hodet først, men satt helt totalt fast. Jasmin er ei veldig lita tispe, og denne valpen var STOR for hennes lille kropp. Det ble traumatisk både for meg og henne tror jeg, i alle fall for meg. Jeg klarte ikke få tak på han, for han fylte hele vulva der bare ansiktet stakk ut. Jasmin som helst ville ligge føde, måtte opp å stå, mamma hjalp til å holde mens jeg jobba sammen med riene og Jasmin for å få ut gutten. Veldig godt han lå rett vei å fikk luft, for vi jobba ei stund for få han ut. Han var i full vigør med det samme han kom ut å kravla rundt som en propell. Rett i matfatet og sugde seg fast. Skikkelig matvrak ;)

Håpte det skulle gå like kjapt og greit fra nr 3 til nr 4, som det gjorde fra nr 1 til 2. Men her tok det tid, Etter en time med rier, springing i trapper, ut på tur så endelig så det ut til at det som viste seg for være sistemann skulle få se dagens lys. Ei søt, ikke så veldig lita, frøken på 418g. Hun satt litt fast hun også, men ikke så mye fast som broren før henne. Så det ble ikke like dramatisk. Etter desse fire viste Jasmin ganske fort at det var over, hun roa seg ned, spiste litt mat, ville ut på do og la seg til å sove. Helt tydelig at nå var der ikke flere valper.

Det ble ikke tatt noen bilder under selve fødselen, har ikke tatt individuelle bilder av valpene nå ikveld da Jasmin og de små skal få ro. Men har prøvd knipsa bittelitt av dem sammen med mamsen. Ikke beste kvalitet men :)

Ligger en del filmer på snap @beacc for den som vil se!


Alle 4 :) 

Ganske ferske små

Nummer 3, han ser ut til å bli ganske rød i fargen

Også nummer 3, med nummer 1 på toppen

Her har vi nummer 2, med blått halsbånd

Fargeforskjellen på nummer 1 og 3, og litt størrelse forskjell også

Frøkena, liker seg i mammas favn2 kommentarer:

  1. Eg er imponert av deg, for eit mot og ein utrolig innsats du og din mor har gjennomført ❤ Nydelige valper ❤ og ei superflink valpemor ❤

    SvarSlett
  2. Så hyggelig å høre Eldbjørg. Er veldig heldig som har mamma til å hjelpe meg <3

    SvarSlett