mandag 10. mars 2014

Håndtering

Trening av håndterning er veldig viktig. Ikke bare med tanke på utstiling, men også i det daglige. Hunden skal børstes, klippe klør, sjekke ører, pusse tenner, den skal til veterinær etc. Da er det viktig at hunden tåler å bl tatt på.
Noen hunder syns det er veldig ubehagelig å bli tatt på labbene, mens andre syns det er forferdelig å bli kikka i munnen. Så da må en trene på dette gradvis, slik hunden blir komfortabel med dette.

I den første videoen har Amelia og Kandis trent på kontakt først. Det vil si at Kandis tilbyr øyekontakt for klikk og godbit, når dem kan dette, så prøver en få til atferden at Kandis skal stå stille foran Amelia. Når denne atferden er god nok, starter vi gradvis å ta på Kandis.
Hunden trenger ikke å stå, den kan godt sitte eller ligge, kommer an på hva en trener på. Når hunden står har en et veldig godt utgangspunkt. En kan klippe klør, se hele hunden og ha tilgang til å ta på alle kroppsdeler.
Men noen syns det er greit å ha hunden i fanget når en klipper klør, da er det lurt å trene på sitte/ligge rolig i fanget for dette formål.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar