tirsdag 17. desember 2013

valpene på hundeklubben

Nå er det ikke mange dagene igjen til bebisene flytter til sine nye hjem, så tiden flyr fra meg. Er så mye jeg vil ha gjort med dem!

Dem har da fått oppleve litt. Dem har vært på stranda, i sentrum, hos dyrlegen, på hundeklubben og utenfor kjøpesenter. Så det er jo fem forskjellige miljø, med sine lyder, lukter osv.
Dem har kjørt bil flere ganger.
Har skrevet mer om miljøtrening i dette blogginnlegget, der går jeg også gjennom "rule of 12"
http://kennelcarvecanem.blogspot.no/2013/12/miljtrening-utflukt-til-badestranda.html . K-gjengen har nok vært gjennom mange av de 12 stegene allerede, så det blir bare å fortsette med denne sosialiseringen når dem flytter nå i løpet av uka =)

Dem har hørt mange forskjellige lyder. Har leker som lager lyd, dem leker med tomme bokser som bråker skikkelig når dem drar dem over golvet. Her har vært storm, torden, lyn og mye skummelt vær. En stor pressening kom flygende en dag dem var ute, ingen av dem brydde seg =)

Vi bor rett bak verftet, og i dette uværet har det gått alarm flere ganger for dag. Den uler og piper så det skjærer i ørene, valpene har ikke brydd seg i det hele tatt =)

Dem har møtt utrolig mye folk og nå også hunder. Å se at det finns andre hunder her i verden, enn pelsdottene her hjemme er viktig.
Først var det skummelt, måtte sitte litt under bilen. Men så fann dem ut at dette var ikke så skummelt likevel og hilste på alle hundene som var der. Idag var der en Husky, en Irsk Ulvehund, en Portugisisk Vannhund, en Bordaux Dogge, Briard, Shaependos og en Staffordshire Bullterrier. Så litt forskjellige både med utseende og størrelse.

Dem var ute av bilen i ca 15 min, så var dem veldig slitne, fikk legge seg i buret i bilen å se på når vi trente. På slutten da de voksne fikk løpe fritt, da følte dem nok det var urettferdig dem ikke fikk være med ;)

Vel hjemme var det litt vanskelig å lande, dem hadde fått mange inntrykk, og trengte ha noen løperunder både i stua og ute før de klarte å roe ned å sovne. En valp som blir overtrøtt, går for lang tur eller får for mange inntrykk vil ha problemer med å roe seg. En må prøve tilpasse at det blir akkurat nok =)

Valpene var utrolig trygge og fine, verken folk eller dyr var skumle. Dem sjarmerte og tigga godbiter hos alle. Det viste seg at innkallinga mi fungerte til og med i dette miljøet, og dem kom løpende for å få leverpostei. Flinke bebiser!

Litt bilder av de kjekke hundene på hundeklubben =) Bildene er veldig dårlige, dårlig og gult lys der vi trener. Bilder med blits blir jo bare tull. Så det fikk bli som det blei =)

En avslappet og trygg gjeng

En av gutta, faktisk litt usikker på hvem


Rosa - Kira

June var veldig populær, hun hadde skinke
June var med å tok i mot desse små, så hun har nok et lite spesielt bånd til dem =)

Molly ikke helt sikker på om dette er så kjekt :P


Kira (rosa)

Kamelia (rød)

nammis!

Bonus er en rolig og flott hannhund, mange av valpekulla mine har hilst på han =)


Noah og Kamelia

Liten møter stor
2 kommentarer:

 1. Herlige godingane! Heldige e dei som fe dissa heim :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det syns ej også! Skulle ønske alle kunne bo her <3 e glad i dei alle 5 på kvar sin måte, med sine personligheta <3
   Takk for du va med da dei kom til verden, hakje gått uten dej :)

   Slett