mandag 23. desember 2013

Kandis Kamelia trener ligg

Hun ble introdusert for klikkeren ved 5-ukes alderen. Sammen med resten av søskena. Dem fikk trene på litt forskjellige ting, kontakt, håndtarget og sitt.

Ligg ble hun for første gang introdusert for idag. Kriteriet er at både albuer og rompe skal være i bakken.
Ligg kan være en vanseklig øvelse, sitt får "alle" til, mens ligg kan være litt verre. Vil derfor få inn denne så tidlig så mulig, så hun har den i repetoaret sitt når vi skal trene.
Viktig å ha mange atferder å plukke av om en skal bli en god klikkerhund.

Kommando legger en ikke på før om leeeeenge. Kommandoen skal komme når hunden kan atferden 100%, hun kan ingen atferder så godt enda.

Jeg vil hun skal kunne tilby en atferd på flyt, det vil si hun smeller i en dekk minst 20 ganger på rad, med 1 sekund mellom godbit og ny ligg. Dette skal hun kunne gjøre inne i huset, og i forskjellige miljø før jeg legger på en kommando på atferden.

Her er en video av hennes første økt med trening på ligg.  Økten varte i ca 10 minutter, med litt vasing innimellom.
Hun er veldig ivrig på godisen, leverpostei, og utrolig treningsvillig. Morsomt at en valp på knappe 8 uker, allerede tilbyr så mange atferder.
Litt stress trer fram inni mellom, gjesping, klør seg vimser litt. Men dette er "sunt" stress, litt frustrasjon kan en allerede så tidlig lære seg kan forekomme. Men det skal ikke bli så mye frustrasjon hun kobler ut og gir opp hele prosjektet.2 kommentarer:

 1. Hei. Har fulgt bloggen din en stund nå, og nå som det er to eurasier kull nesten samtidlig så skjønner jeg at det blir mye blogging om dem, og de er jo utrolig søte. Men lurte på hvordan det går med tolleren Aimee? Har du satt henne bort nå mens valpene er i hus? Lag gjerne noen innlegg hvor hun også er med, har så lyst på en toller valp selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Aimee er her =)

   Ikke så mye spennende blogge om nå som vi ikke trener så mye på nå på vintern. Blogger ikke om småpriket vi driver med :P
   Blogger om det jeg finner interessant og relevant =)
   Blir nok mer når vi starter rundere igjen. Om du blar deg bakover er der mange innlegg om både hvordan vi trener inn lydighetsmoment og rundering. Finner også masse filmer på min youtubekanal der Aimee gjør forskjellige ting=)

   Deler ikke så mye filmer og bilder fra mobil med bloggen, da det er dårlig kvalitet. Dem ligger på min facebooksiden, ikke så interessant for folk å se filmene mine på tur med hundene. En gjeng hårdotter som løper rundt :p så det blir bare delt med facebook =)

   Send gjerne en mail for å høre om sommerens Tollerkull om du er interessert i å vite mer=)

   Slett