søndag 11. november 2012

Utstillingshelg

I helgen har det blitt stilt CC'er i både nord og sør :)

Carve Canem Iris, CC Ivy, CC Helier Harmonee, CC Hilaries Hera, CC Hypatius Hercules og CC Exhilaro Eugenia Eccho stilte på Orkanger.
NUCH NVCH CC Cherie stilte i Kongsberg.

Fredag morgen kom June og Atlas, pakket bilen full i bur, 4 bur som skulle passe til 5 hunder ;) Turen gikkførst  til Ålesund der vi hentet Ivy, deretter Siv og Hercules. Da var vi klare for å reise nordover ;)

På vei nordover var vi innom en familie på Tingvoll som er interessert i Eurasiervalp, dem bodde så idyllisk til. Nesten så jeg bo der selv! =)

Vel framme på høyfjellscamp ble det herjing i snøen for hundenes del. Var kjempefint der, omtrent bare vi som var gjester, så hundene løp løse å kosa seg i snøen. Godt å få rase litt etter mange timer i bil. Kvelden ga hundene oss god underholdning, med sine rare "triks". 3 voksne og 5 hunder på et bittelite rom er utfordring, så det ble noen morsomme episoder ;)

Heldigvis gikk alle til ro da lyset ble skrudd av. Ivy krøp til sengs med June og Eccho holdt meg varm. Deilig med ekte pels i senga ;)

Lørdag var det opp tidlig for å pakke å vaske oss ut av rommet, hundene fikk igjen herje å styre litt i snøen. Godt med snø, da blir det ikke skitne hunder! =)

Vel framme i Orklahallen fann vi oss til rette med bur og stoler, greit å være tidlig ute ;)

Noen har mer pelsstell enn andre, glad jeg stiller hunder som kan gå rett i ringen :) 

 Siri med Iris kom etterhvert , og det ble gjensynsgledde med de to søstrene. Ivy var nok litt sliten etter å ha herja hele kvelden og hele morgenen, for hun var litt vanskelig be med på lek, men etterhvert fann dem tonen og var nok godt slitne før dem gikk i ringen ;)

Iris prøver få Ivy med på lek ;)

Fine Ivy

og fine Iris :)

Ivy og Iris like før vi går i ringen :)
Det var 5 tispevalper påmeldt, 4 i 4-6mnd og 1 i 6-9mnd. Iris ble 3.beste tispe og Ivy 4. beste tispe :) Begge gjorde det veldig bra i ringen, for å være første gang. Litt tjuvtrening ringside for å lære dem å stå i stedet for å sitte, så den biten klarte dem fint. Ivy var en smule trøtt og ble tullete i ringen, Iris trava veldig fint. June var innleigd handler for anledningen ;) 

Dem stod fint når dommeren tafsa på dem, og fikk bare skryt :) 

Iris først, Ivy som nr 3

June og Iris

Ivy foran dommeren

Ivy :) 

Kritikken til Iris
mouth ok for age, Good coat and condition Good bone. moved ok.


Kritikken til Ivy for dommer Mr. C Laverty
Very mature girl. Correct mouth for age. Good coat and substance. good bone. Just not as confident on the move
4.plassLitt usikker på hva det menes med den siste kommentaren, hun løp fint men beit seg fast i båndet og hoppet litt opp. Hun var veldig overtrøtt. Og resten av utstillinga lå hun slik


Ivy var kjempetrøtt! Hun sov og sov og sov. Sov seg gjennom HELE utstillinga! Da vi skulle dra var det ikke lett å vekke henne. Måtte løfte henne ut av buret så hun våkna. 

Atlas og June gikk for siste gang i juniorklasse, og dem fikk sin første Excellent! Fine Atlasen!!! =) 

Atlas sitter å venter på sin tur, nydelig!


Fin kontakt

Fineste staffen jeg vet om :) 

Kritikken til Atlas for dommer Calin Simu
17 m.
Very strong old type male. Typical head, a bit to heavy Correct top line correct movment

Excellent


Mens Atlas var i ringen ble det litt hektisk, for da begynte dem plutslig på Eurasiervalpene. 

En Bamsehuset valp var først i ilden, deretter Hercules. Han løp kjempefint med god kontakt.


Da dommeren skulle ta på han ble det litt skummelt, men dem fikk løpe ei runde til og da gikk det helt fint :)Hercules sin kritikk for dommer Dagmar Klein:

Correct type, maskulin head with correct proportions, correct body construction, maskulin bones, nice temperament, nice coat, needs a little more ringtraining.

Så var det søstrene sisters, Tyra (Hera)  og Happy (Harmonee)

CC Hilaries Hera, CC Helier Harmonee og Nelly av Geehrbacch

Tyra er jo bare vakker!!
Hun oppførte seg veldig fint i ringen, og en kan ikke være annet enn fornøyd! :D
Kritikken til Tyra
Correct type, correct proportions, correct neck and topline angulations. Elbows a bit open, substance in development, moves free, nice temperament, need a little bit more ring training.

Så var det Happy. Litt spendt siden hun har vært litt småtrøblete siste gang, var ikke så veldig fornøyd med å bli tatt på. Men denne gangen var det ingen problem. Stod å slikka leverpostei å brydde seg ikke om noe. Veldig deilig følelse! =) 
Alice har trent bra med Happy, så det er jeg veldig glad for. Hun er ei veldig sosial og lærevillig frøken, som bor hos de beste forvêrtene hun kunne fått :) 

Kritikken til Happy
Correct type, feminine head and expression, substance, size and chest in development. good bones and correct angulations. moves free nice temperament. 

Sist ut av mine håpefulle var Ecchojenta. Hun har jo ikke latt noen ta henne bak på ryggen/rompa, har fått henne sjekka med veterinær, der var ingenting galt. Så da er det bare tull fra hennes side. Ved klikk og godbit har hun blitt bedre, men sist trening vi hadde mandagen før utstillinga, så var hun ikke glad for å bli tatt på rompa. 
Dette gikk over ALL forventning! Det var som å vinne i lotto når hun stod der uanfektet når dommeren tok på henne. Slapp halen, men det gjør hun titt og ofte. Har ikke det strammeste halefestet. Lik sin mor Celia, som også går med halen mye ned. Krysset ligger nok muligens litt langt bak, da blir det lett å slippe halen. 

Hun er lik sin mor Celia på flere områder, og er veldig daff :p Henger gjerne bak meg i båndet når vi går. Ikke fordi hun snuser, men fordi hun rusler avgårde ;) Når hun er løs er det bra fart i henne, men båndtrening overkill kanskje som har gjort det er som det er ;) Når vi løper i ringen får dette konsekvenser, og hun henger bak. Jeg får begynne å gå med henne, så hun ikke ser så slapp ut ;)


Kritikken til Eccho:
Correct type, beautiful head, correct body proportions, correct neck, topline and coat. good bones, moves free, nice friendly temperament, abit tired today.
Excellent 2akk

Kjempekritikk og superfornøyd med flinke jenta mi :) 

Turen hjem gikk veldig fort, vi traff rett på fergene og det var veldig godt komme hjem. Godt å ha utstilling lørdagen, så har en søndag til å slappe av på før ei ny uke :)

Cherie representerete Carve Canem på Kongsberg, hun gikk for dommer Lokodi Zsolt med premieringen Excellent - 1chk - 3chkk - ck og 4btk :) Det var visst ei veldig stor gruppe tisper i Tollerringen. Cherie er ei veldig fin tispe som viser seg blandt de beste =)

very nice head, little bit low loin. Too high set and ... tail. correct bite, correct behind angulations. Paralell moves


Alt i alt ei superhelg :) Veldig kjekt reise på utstilling med Siv og June, kjekt med gode venner og valpekjøpere =) 

Ønsker Cherie lykke til med videre planer, dem skal visst prøve seg på diverse ut på nyåret =)


2 kommentarer:

  1. Tusen takk for ei superkjekk minihelg :) alltid like kjekt på tur ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Blitt et radarpar på tur vi :D Gleda mej allereie til neste gong, ikkje minst til vi skal til Lillestrøm i 2015 :D

      Slett