tirsdag 13. november 2012

Lydighetstrening

Ikveld tørket jeg støvet av Aimee og vi hadde en skikkelig lydighetsøkt. Har trent litt med javne mellomrom for å holde vedlike, men ikke så målrettet som idag. Har mest gått i rundering og søk i sommer, men nå som vinteren er på vei, blir det lite av det.

Vi er heldige å få låne ei garasje på ene kjøpesenteret her på kveldstid, så det går an å trene uten å bli våt :D

Idag var vi 4 fra hundeklubben som møttes for å trene konkurranselydighet. For å gjøre det litt ekte, startet vi med bli sittende og der etter ligg med skjult fører.

Aimee kokte omtrent da jeg tok henne ut av bilen, vi bruket noen minutt på å lande hundene litt med kontakttrening, fri ved fot og litt kommandering før vi gikk i fra dem.

Hvor lenge vi var borte vet jeg ikke, mer enn 2 minutt i alle fall. To vektere kom gående forbi midt i seansen, dem var litt redde hunder, men etter lovnader om at hundene ikke løp etter dem tok dem en stor bue rundt dem å gikk forbi :p

Nesten helt på slutten la Aimee seg ned!! ARG! Gikk tilbake, fikk henne i sitt igjen å gikk i fra. Etter et lite minutt avlsutta vi øvelsen positivt hele gjengen. Alle satt sååå fint =)Fellesdekk med skjult fører gikk bedre, litt vanskelig legge seg når en allerede ligger. På denne øvelsen tok vi tida og dem lå i 3 minutt =)

Fikk trent litt apportering over hinder, ruta, fri ved fot og ikke minst ro-øvelse. Aimee er så gira at det må skje noe HELE tiden. For henne å ligge i ro mens jeg kommanderer andre eller lignende er den værst(eller beste?!) treningen hun kan få, da må hun virkelig jobbe.

Veldig fornøyd med tuppeluppa mi :)

Albert fikk ei lita treningsøkt på slutten, men konsentrasjonen var ikke på topp. Noen få øvelser fikk vi da til likevel ;) Han tok i alle fall godbiter, og i et godt øyeblikk klarte han å gå både fri ved fot og gå på plass ;) Albert er veldig kommandotrent, så han tilbyr omtrent ingenting :( Noe jeg syns er litt kjedelig, for han blir fort passiv i treningen å venter på ny beskjed. Men siden han er 9 år, og ikke skal brukes til noe fornuftig får det bare være slik =) Han kan fremdeles hele klasse 1 programmet, og lærer fra tid til annen nye triks =) Gamligenn min =)

Fikk også sett jakttrening med dirigering, moro å se. Hadde vært gøy å prøvd, men vet ikke om det er noe for oss. Aimee har litt lett for å lage lyd når hun blir ivrig ;)  Vi har vel for mange jern i ilden allerede, så vi får vel heller finpusse på det vi holder på med :)

Lurer litt på å trene rundering i bygg nede i den garasja, den er veldig stor og mange gjemmeplasser. Hadde nok vært veldig kjekt for hundene :)

Om noen har litteratur på den typen trening kom med forslag! :D Viss ikke skal jeg vel klekke ut en treningsplan på egen hånd med litt prøving og feiling ;)
1 kommentar:

  1. Det var iallefall spenndande å SJÅ på dåkkå om ikkje anna.. Neste gang blir det hørselvern på :P

    En liten ting i bloggen min til de ;)

    SvarSlett