onsdag 12. september 2012

Eurasiervalper etter Albert og Enya

Da har Enya fått løpetid igjen. Hun hadde løpetid i Juni, men merklig nok stoppa den opp etter ei uke. Skjønte noe var galt da hun ikke var særlig hoven, Albert var ikke interessert det var heller ikke andre hannhunder vi var sammen med.

Etter ei uke stoppa ting opp, tok en progesteronprøve som viste at hun ikke hadde hatt eggløsning, så da var det bare å vente på at hun skulle få løpetid igjen.

For noen dager siden begynte hun vaske seg veldig, etter en liten sjekk kunne det bekreftes at hun hadde fått løpetid :) Hun er veldig renslig, ikke lett få med seg denne damen har løpetid ;)

Nå har hannhunder et helt annen atferd, både Albert og andre vi er sammen med. Så denne gangen blir det vel fart på sakene :)

Hun og Albert er såååå kosete. Han vasker ørene hennes, ligger passer på henne og er skikkelig god. Han skal nok ikke gå glipp av denne sjansen her ;)

Viss ting går etter planen, blir det valper i November :) Les om hundene på www.carvecanem.no 


Balule Estrella "Enya" er importert fra Kennel Balule i Danmark. Ei utrolig herlig tispe. Harmonisk og glad hele tiden. Hun er ikke reservert overfor noen, elsker kos spesielt å bli klødd under halen ;)
Hun har et veldig godt språk, og er veldig venlig, bruker henne mye som demohund når jeg har atferdskonsultasjoner der hunder har fryk ovenfor andre hunder. Da hun demper mye og viser at hun er helt ufarlig. Hun tar ikke kontakt med hunder uten dem inviterer til det.
Ellers blir hun ikke brukt til så mye fornuftig utover det, trente lydighet en periode med ambisjoner om å konkurrere, men det ble ikke noe av. Kanskje vi tar opp tråden igjen en gang ;)

Hun syns ikke utstilling er noe morsomt, både jeg og andre har stilt henne, men med det samme hun kommer inn i ringen blir hun skikkelig rar. Har både excellent og cert fra utstilling, så er premiert over det som er kravene til klubben for avl :)

Hun er HD A (fri) , AA A (fri), patella 0/0, øyeundersøkt uten anmerking, har også tatt blodprøver for å sjekke tgaa, tsh og t4 alle verdiene fine (stoffskiftesykdom).

Enya har et kull fra før, F-kullet, dette kullet er samme kombinasjon som blir gjort nå.NUCH Albert av Geehrbacch er godgutten min, han har alltid nr 1 plass i hjertet mitt. Min første egne hund, og vi har opplevd mye sammen! Fra han var 4-9mnd rakk vi 10 valpeshow, der han har omtrent bare BIS-plasseringer. Som voksen har han blitt norsk utstillings champion, har cacib, fikk excellent på World Dog Show i Sverige, han har også flere gruppe plasseringer som voksen.
Han syns det er morsomt være i ringen, og er en drøm å stille.

Albert har konkurrert i spor, lydighet og rally lydighet. Han har prøvd seg på det meste innen hundesport, og det er han som har fått meg bitt av basillen.
Han er veldig sosial, og glad i alle. Ekstremt glad i alle. Han er begynt bli en gammel mann, blir 9 år 13 oktober. Men er like spretten og leken ennå. Nesten som en valp inni mellom. Merker ingen alderdomsplager på han. Har tatt tannstein to ganger i løpet av livet, men det er slik en må regne med :)

Albert har 3 kull, A-kullet, F-kullet og A-kull hos kennel Bonus Popups i Sverige .

Albert har HD A (fri), AA A (fri), Patella (0/0), noen ekstra øyehår, sjekket flere ganger for tgaa, tsh og t4 med finer verdier.
Håper på mange flotte valper etter desse to herlige hundene <3 br="br" nbsp="nbsp">


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er jeg helt klar for! :) Tror jeg har knust skalaen på valpesykhet, så nå kan jeg neppe overgå meg selv noe mer :) Godt ingen ser meg her jeg slever

   Slett
  2. Hehe :) valpesyk selv jeg, selv hvor travelt det er desse 8 ukene, er jeg aldri helt klar for å gi slipp på dem.

   Nå gleder jeg meg til små Eurasierdotter om 9-10 uker :D

   Slett