tirsdag 19. juni 2012

Rundering :)

Hatt runderingspause nå ei stund, men nå endelig fikk vi samla så pass folk at det gikk an rundere :) Håper på en del trening nå i sommer :)

June og Atlas, Maria og Tiila, jeg med Aimee og Eccho og ei dame som er på ferie her i sommer som har to belgere Nemi og Zazu var dem som møtte opp idag.

Tiila hadde sin første gang i runderingsgamet, og er litt skeptisk til folk, men med litt godis og tålmodighet så ble hun trygg på June og gikk fint flying mellom oss på kort avstand. Tenker at med et par runder der vi tar det rolig så blir hun like flink som mamma Aimee :)

Fikk dessverre ikke tatt fram kamera før senere i treninga så har ingen bilder av Tiila :( :(

Tok et mobilbilde av henne på hundeklubben igår, hun er blitt ei flott 8mnds gammel Tollertispe =)


Mariann gikk med sin groendal på 18mnd, var i startfasen men den gikk ganske langt ut å siste slaget på skjult figurant. 

Aimee var råflink som vanlig. Kjørte bare flying idag. Jeg må bli flinkere med å bruke løsbitt, men det er så gøy når hun løper som en vind over terrenget. Hun hadde synlig figurant på rundt 40-50 m i starten, og de siste 6-7 slagene var det skjult. Hun fann dem hver gang. Flinke jenta!! 


Litt mer organisert nå, med melding og trene litt på blindslag, så er vi nok klar for konkurranser :D

Atlas imponerer stadig. Han vet veldig godt hva han skal gjøre, og springer så fort de korte føttene kan bære han. Han elsker drakamp, og hang i kongen mens han grynta og harka. Utrolig morsomt å se han i terrenget!
Heiagjengen :P

Eccho som egentlig ikke duger til så mye, hun er virkelig ei stjerne i runderingssammenheng. En stor fordel ha en Eurasier som ELSKER mat. Hun kan gjøre hva som helst. Forvirra vegglus som hun er til vanlig, uten noe form for kontroll på det hun har av impulser i hodet, så skrur hun på full skjerpings når vi runderer og løper i fin formasjon fram og tilbake. Rart å se hvor hun skjønner det med en gang vi kommer ut på midtlinja. Går ikke med henne i bånd eller noe, går løs som om vi skal på tur, bare belønner henne så hun holder seg nært meg til figurantene er på plass, venter på en frivillig start og den kommer fort så snart hun ser en person sitter på huk i terrenget. 

Maria var veldig uheldig å mista iphonen sin da vi runderte :( Ved hjelp av en "finn min iphone app" prøvde vi lokalisere den, men det var ikke så lett.  June er sterkt konsentrert for å tolke kartet om hvor telefonen kan ligge


Mariann sendte ut sin tervuren tispe som kan feltsøk, men uten hell :(


Til slutt tok vi ut alle hundene, så dem fikk løpe litt mens vi gikk rundt å lette. Sendte ut lyd fra appen til telefonen i tide og utide, men ingen iphone var og finne :(Kjempedumt for Maria. Heldigvis hadde hun akkuart tømt den og tatt sikkerthetskopi, men er kjipt likevel :/ 

I ettermiddag har hundene lagt som et slagt. Bortsett fra Anaya som har løpetid og har VELDIG lyst på Albert. Må ha dem delt, så enten er en av dem på gangen eller vaskerommet, eller ute. Hun bare sutrer og piper og vil inn til Albert. Håper det hele er over i morgen ;) Albert derimot..tar det hele med stor ro ;)4 kommentarer:

 1. Kjekt va det :)
  Sjøl om lysta til å gaule etter denna vimekoppen blir veeeeldig stor avogtil :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Han va no bere vimete en gang helt på slutten, so når han va ferdi å "sjekke nåkke" da sprang jo han rett dit han skulle, so han visste d nok heile tida ;)

   Slett
 2. Kjempe koslig tur, å veldig lærerik! :) gler mej til fleire treninga.

  Fann igjen mobilen når vi for opp igjen seinare på kvelden, tuusen takk for hjelpa til dokke som va der å leita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. kor du fann den? va vi langt unna?

   Gleda mej til å sjå utviklinga til Tiila, tippa ho blir kjempeflink etterkvart! :D

   Slett