søndag 1. mai 2011

Utstillingshelg på Sunndalsøra

Hatt ei fantastisk helg på nordmøre!! :)

Reiste oppover fredag ettermiddag, destinasjon var Surnadal. Hadde losji med storesøster i helga :) Hun bor ei ferje og en halvtimes tid unna der utstillinga fann sted.
 Før vi kom så langt hadde jeg et stopp på Ålesund Dyreklinikk for å sjekke Albert. Han ble bitt/stukket av noe her på onsdag. Var ute gikk tur, og han sprang lykkelig rundt slik som han pleier. Plutslig kom han sakte mot meg mens han brakk seg, for så legge seg og nekte røyse seg. Ikke søren om jeg fikk han til å gå. Heldigvis var vi ikke gått så langt, var i starten på turen og dyrlegekontoret var ikke mange minutta unna. Jeg og Helene bytta på bære han tilbake til bilen, greit nok han veier ikke mer enn et par og tjue kilo, men det er søren meg tungt nok å bære han! Da vi kom til dyrlegen kviknet han litt til, hadde ingen problemer med å gå, og eneste vi fann var at han var øm under haka. Konklusjon var at han hadde nok fått et stikk av et slag der.

Reiste hjem med beskjed om komme tilbake om ting forverret seg, et par timer senere så han slik ut:Reiste tilbake til dyrlegekontoret, fikk sjekka gutten enda mer, og gav han ei sprøyte med metacam da han sutra en del. Dramaqueen denne gutten her ;) han hadde det nok vondt, men vet ikke om det var sååå vondt som han skulle ha det til ;)
Vi ble vel enige om at dette mest trolig var insektstikk, og fikk reise hjem og følge med tilstanden utover.
Han hovnet mer opp utover kvelden, men formen ble bedre. Han spiste kvelds og var i litt bedre humør. Torsdag var det enda bedre, han var hoven men snuten hadde halvvert seg, tenkte at nå har det snudd. Men den gang ei. Fredag våknet jeg til at han nesten ikke klarte å gå, han gikk med veldig trange og stive steg. Jeg fann ikke noe smerter i poter eller labber, men han sutra når han prøvde legge seg, gå trapper eller gikk fort. 

Siden vi skulle forbi klinikken i Spjelkavika på vei til nordmøre, tok vi turen innom. Det viste seg han var kjempehoven på hele magen og brystkassa. Han hadde ei pølse langs hele ene sida av magen som var kjempestor.  Ikke rart han hadde det vondt :( Dyrlegen satt han på antibiotika og prednisolon, hun mente han sikkert har vært i et jordvepsbol eller lignende siden han hadde hovnet over så store områder. Daaaaakar gutten min ;(

Idag er han mye bedre! Hevelsen har gått mye ned, og han beveger seg lettere. Formen er fin etter forholdene, og jeg tenker han er ute å løper igjen om ikke så alt for lenge :)


Tilbake til utstillingshelg på nordmøre.
Lørdag reiste jeg og Hege tidlig av gårde, vi hadde oppmøte 10, men måtte sette opp telt og diverse før vi kunne begynne la nervene komme. Teltet ble nå så som så.. men det stod nå ;)

Da vi hadde rigget oss godt til, kunne nervene bare komme. Første utendørsutstillinga til Eccho og Miko, Enya er et kapittel for seg selv. Så vi hadde litt å tenke på :p

Miko gjorde en nydelig figur i ringen. Han stod støtt som en påle da dommeren tok på han, og løp som en vind. En fryd å være oppdretter når en har så flinke valpekjøpere :)Miko ble andre beste hannhund med cert! :)

Carve Canem Dito Desiderius
E-1-ck-cert-2BHK
Bra utviklet og representert for 10 mnd. bra prop. hode m. bra pigment. Sterk og muskuløs kropp. Gode vinkler. Bra i rørsle

Så var det Eccho sin tur i ringen. Hun var veldig behaglig stille. Hun er ikke typen som overfaller dommeren, men hun stod så dommeren fikk sjekke det som skulle sjekkes med litt støtte fra meg. Hun slo den andre juniorklassetispa som ble stilt, ble tredje beste tispe med reserve cert :)

Carve Canem Exhilaro Eugenia Eccho
E-1-ck-res cert - 3btk
Bra utviklet og presentert. Bra proposjonert hode, bra pigment, sterk kropp, gode vinkler, bra i rørsle. bra temperament. 


Nestemann ut var Enya. Hege skulle prøve gå med ho, siden Enya har vist tydlig at ho HATER være i ringen, spesielt sammen med meg. I November når vi stilte, satt hun så langt båndet gikk bort i fra meg for å slippe være i nærheten av både meg og ringen.
Det gikk ikke betydlig bedre av at Hege stilte henne, Enya var glad og lykkelig helt til vi kom over ringbåndene, hun gav dommeren dette blikket også var det gjort.

Balule Estrella
Very good
Trevelig hode med bra pigment, ønsker bedre plasserte ører og sterkere nakke. Korrekt overlinje. Ønsker bedre forbryst, gode vinkler. Bra i rørsle, bra pigment og pelskvalitet. Behøver mer ringtrening, mer disiplin og bedre temperament. 

BIR Dennis av Geehrbacch og BIM Fanakkas Darka dommer Zorica Salijevic

Er så rart å se hvor hun endrer seg når hun er i ringen, vi trener på situasjonen både her og der, og alt går bra. Hun er ikke en uttrygg og reservert hund i noen andre settinger. Hun er den som er først bort å hilser, for så gni seg inntil folk som en katt for å få kos. 
Som tidligere skrevet var det nok episoden i fjor, da hun var hos vetrinær å skulle røntges, hun skvatt skikkelig da hun ble dopa ned, to dager senere var vi på utstilling og da startet sirkuset. Hun har tidligere blitt stilt uten noen som helst problemer. Nå ser det ut som problemet sensitiserer, og hun blir verre for hver gang. Defor trakk jeg henne nå søndag så hun skulle slippe bli enda mer skremt. 
Hun har både 1pr, hp og cert fra utstilling, så hun følger avlskrava rent eksteriørmessig. Til jeg finner en løsning på problemet blir ikke Enya stilt mer. 
Lørdag ettermiddag dro vi hjem til storesøss å grilla ute på terrassen. Det var helt fantastisk vær, hundene løp løs i skogen der å kom hjem veldig gjørmete og våte ;) Ble en liten tur i dusjen for å få bort det værste før sengetid, tror ikke det hadde falt i god jord hos dommeren søndag om jeg kom med hunder fulle i gjørme og lyng :p

To søte jenter :)

gjengen som koser seg i sola med god mat :)

Eccho og Chanel hadde det veldig moro sammen :)
Miko slapper av i skyggenSøndagen var vi like tidlig på an, vi flytta teltet, som hadde stått over natta, til rett ring, og var en smule mer avslappet i dag. 
Var enda varmere i været idag, så vi hadde det helt fantastisk. Veldig kjekt å se igjen Bente på Fanakkas og Anne-Grete og Håvard på Amentino. Gratulerer til begge dem med BIR og BIM, Dennis ble også BIG1 søndag, gratulerer kjempemasse Anne-Grete og Håvard! :)

Søndagen ble enda bedre enn lørdagen, og både Eccho og Miko tok cert! Miko har nå tre cert, bare 10mnd gammel, der et av dem er et stort NKK cert! Er kjempestolt av Hege og Miko! Miko er jo også etter den førstefødte Eurasieren på kennel Carve Canem, så det er ekstra moro når det går så bra :)Miko og Hege viser stolt fram den nasjonalfarga sløyfa :)

CC Dito Desiderius
E - 1 - ck- cert- 2bhk

Eccho trøbla bitte litt mer i ringen idag, tror nok jeg hadde fått henne til om dommeren ikke hadde vært så utålmodig, men det gikk som det gikk. Like før vi gikk i ringen var det en lapphund som holdt på spise henne opp, så hun var litt prega av den episoden. Men ingenting ikke vi kan trene på, jeg vet hun kan stå fint når dommeren skal kjenne på henne, så jeg tar det ikke så tungt :)

CC Exhilaro Eugenia Eccho
E-1-ck-cert-2btk

Godt kjønnspreg, god størrelse, vellutviklet hode, bra bitt, fin hals, bra overlinje og kropp. fin hale, beveger seg ok, fin oels og farge, behøver litt mer ringtrening. 

Så da fikk Eccho sitt første cert!! Lille valpisen min!! Bare 9,5mnd gammel og allerede nå viser seg så bra. Håper dette bare er begynnelsen :) At hun kom som nummer 2 bak kjempefine Darka til Bente, som er champion og alt er bare rettferdig. Darka er ei fantastisk nydelig tispe, ei av de vakreste Eurasiertispene jeg har sett, så det er en ære komme som nr 2 bak henne :) 

BIM Fanakkas Darka og BIR Dennis av Geehrbacch, dommer Mona Selbach
Kjempefornøyde med helga, både hundene, selskapet og været. Ingenting kunne vært bedre! Tusen takk for nok en hyggelig tur Hege! :)

På veien hjem putta vi både barn og hunder i bur ;)
Minner om kenneltreffet som er i Ålesund 21 Mai. Håper mange kan komme!! :)


3 kommentarer:

  1. Gratulerer med gode resultater =)

    SvarSlett
  2. Gratulerer med flotte resultater!Skulle gjerne stilt vi også, men nå er det ikke mange fjonene igjen på frøkna ;-). Vi får sette vår lit til snuten på lørdag i steden.

    SvarSlett
  3. Vi har fått meldt oss på og gleder oss til å treffe flere av Carve Canems hunder den dagen.

    SvarSlett