søndag 28. november 2010

Luktdiskriminering del 2 , sykehusopphold og Eurasiervotter

Her forleden fikk jeg en spennende pakke i posten. Inni pakken var der et par gode varme votter som Ingrid hadde strikket til meg av ull fra Celia, Enya og Ailo. Dem var kjempetøffe!! Har allerede prøvd dem ute i kulden, og dem er varme selv på mange minusgrader :)


Hun hadde også laget et kjempefint kort. Tusen takk Ingrid!! :) Jeg blei så glad å rørt av at hun sendte meg denne gaven. Veldig kreativ og talentfull dame dette her, må ta en titt i bloggen alt hun får til.


Siste uka har jeg lagt på sykehuset med ryggproblemer. Som veldig mange vet har jeg prolaps i ryggen, er allerede operert en gang , juni 2008. Etter 6mnd der jeg hadde det ganske fint egentlig fikk jeg problemer igjen. Dette avtok ikke, bare eskalerte. Søndag for ei uke siden stod jeg trente luktdiskrimering med Aimee, jeg stod helt stille bare klikka og kasta godbiter. Ingen brå bevegelser eller noe. Da kjente jeg at jeg fikk et lite press i ryggen. Jeg har lært ryggen kjenne i løpet av desse årene, så jeg gikk la meg på sofan. Avslapping tar alltid bort værste smertene. Men denne gangen ble det ikke bedre, tvert imot det ble verre. Til slutt hadde jeg så vondt at jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg klarte ikke komme meg opp av sofaen, klarte ikke bevege på noen kroppsdeler da alt var bare vondt.
To telefoner til legevakta førte ikke frem, legedama ba meg ta paracet, et varmt bad og ei varmepute. Jeg har en del smertestillende liggende som jeg tar når ting er for ille, men ingen av desse hjalp. Så en paracet og ei varmeflaske.. var det en vits?
Natt til mandag var grusom, jeg klarte verken ligge sitte eller stå. Ventetiden ble lang til legesenteret åpnet mandag morgen, fikk heldigvis komme rett inn til fastlegen min som så alvoret og sendte meg med ambulanse til sykehuset. Den halvtimen det tok kjøre til sykehuset var uutholdelig. Med svinger, homper og bakker, alt var et mareritt.  Vel fremme på sykehuset ble det undersøkelser opp og ned i mente før jeg fikk meg noe mot smertene. Selv de sterke smertestillende jeg fikk på sykehuset klarte ikke ta smertene. Etter et døgn klarte jeg mase meg til lokal smertelindring i ryggen, og fikk satt en smerteblokkade i korsryggen. Dette hjalp noe sammen med smertestillende, så jeg klarte sove meg gjennom natta. Musklene i ryggen hadde nok fått slappa av, så jeg våkna å var noe bedre, men på langt nær bra. Ennå avhengig av sterke smertestillende for å i det hele komme meg utav senga. 
Legene klarte ikke bestemme seg for hva dem skulle gjøre med meg, og sendte meg til slutt hjem til helga. Jeg skal vente å se om plagene går over, om ikke kommer jeg tilbake over nyttår for en vurdering om det blir ny operasjon.

Så til noe mer lystbetont :)
Jeg hadde økt 4 med luktdiskriminering med Aimee. Dette er noe jeg klarer trene til tross for ryggsmertene, da treklossene ligger på golvet, jeg står rett opp og ned med klikker og godbiter. 
Hadde fått nye treklosser i posten fra Canis, så jeg hadde klosser som var helt fri fra min lukt. Siden det var ei uke siden sist klikka jeg noen ganger bare for å markere på den ene pinnen som låg på golvet med min lukt. Etter 5 repetisjoner med 1 pinne, la jeg ned 2 til.  Hun gjorde ingen feil, snusa over pinnene, fann min å markerte med snuten. Jeg bytta plass på pinnene med foten innimellom når hun var opptatt med hente godbiten som jeg kasta gjennom rommet. Etter mange repetisjoner med 3 pinner la jeg på 4 til, i alt 6 uten lukt 1 med. Hun ble litt ivrig da hun såg så mange, så snusa over å beit i feil først. Siden jeg er litt immobil å ikke kunne ta fra henne den, kremta jeg og snudde ryggen til henne for å signalisere dette var feil.
Hun slapp den med en gang, snusa over alle pinnene, fann den riktige og PLUKKA DEN OPP! Vi hadde ikke begynt trene på plukke opp pinnen, bare å markere med fryse snuten på pinnen. Dette medførte selvsagt i en jackpot av skinkebiter. Jeg bytta om på plasseringen igjen mens Aimee var å spiste drysset av skinkebiter som lå utover stuegolvet.  Da hun kom tilbake snusa hun over dem, og igjen plukka opp den rette! Neste gang prøvde hun seg med en snutemarkering igjen, men da venta jeg for å se om hun plukka opp, og det kom når hun ikke fikk belønning for å markere. Vi hadde flere fine repetisjoner der hun plukka opp rett pinne :) Neste steg blir å legge på litt avstand og innkomsten så har vi denne øvelsen i boks :D :D

I helgen har jeg hatt besøk av storesøster Synnøve og Chanel. Synnøve har hjelpt meg litt i helgen siden jeg ikke er helt i toppform. Igår tok vi med alle hundene i barnehagen nedenfor huset til Helene så dem fikk løpe litt. Siden jeg går på krykker når jeg er uteomhus var det litt vanskelig gå på fjellet med dem. Aimee og Chanel har ikke vært i barnehagen før, så dem fikk mange nye lukter å bli kjent med. Celia og Anaya er hos mamma da begge har løpetid. Anaya kom 2 uker før i løpetid enn Celia, samme som sist da dem blei parra på førsommeren.  Så vi var Enya, Albert, Eccho, Delia, Aimee og Chanel i barnehagen igår :) Hadde ei koselig stund der dem løp å lekte, alltid koselig møte Helene og Thomas. 5 kommentarer:

 1. Huff, prolaps er dødskjipe greier :( Mamman min hadde det samme for noen år siden, lå på venteliste til operasjon og greier. Sengeliggende et helt år :/ Ventetiden ble så lang at hun dro til sånn healer (?), og etter å ha vært der et par ganger fant de ikke igjen prolapsen. (!) Så per dags dato er hun ikke operert, men er rimelig oppegående. Etter for hard kjør kjenner hun det selvfølgelig, men det er liksom ikke noe å klage over etter å ha ligget rett ut et helt år :) Jobber i full stilling gjør hun også. Håper de klarer å fikse det hos deg da! :/

  Hvem har hundene når du blir sånn da? Rekner med det ikke er å foretrekke å skulle gå tur med så mange hunder når ryggen ikke samarbeider :P

  Seriøst, går det an å lage votter av ulla til hunder?! SYKT STILIG :P

  SvarSlett
 2. Har vært til forskjellige, både alternativt og medisinsk. Men det blir bare penger ut vinduet :(
  Men om det funker så er det jo verdt det, helt klart!

  Mamma og pappa har hundene når jeg ikke kan ha dem selv. Dem er supre! Nå måtte Helene trå til å ha Albert da det var løpetid på to av tispene, og det blir litt mye passe på å holde dem skilt når der er så mange hunder :)

  Nå går jeg veldig lite tur med dem i bånd, her er flotte turområder der jeg slipper hele bønsjen :) Men nå klarer jeg ikke gå.. så da måtte vi finne et alternativ der jeg kunne bare stå å se på ;)

  Ja en kan lage mye av hundeull. Eurasierulla er visst kjempegod også, ikke at jeg har så mye greie på det. Du får se på bloggen til Ingrid som jeg linka til i blogginnlegget mitt, hun har mye stilig :)

  SvarSlett
 3. Så bra du likte vottene =) Hadde trengt mine i dag, men de er på rasestanden til NEK nå =)

  God bedring til ryggen din!

  SvarSlett
 4. Ja dem kom godt med!:D hundene er helt gal etter dem, går bare å snuser når jeg har dem på. Spørs om dem lukter litt Ailo? hehe:)

  Ja såg at du hadde bidratt til standen :)

  Takk! jeg blir bra å kommer til Bergen til våren ;)

  SvarSlett
 5. Du skal se bikkjene her når eg holder på med sånt... Hvor er den nye bikkja liksom??? LOL

  Vi varmer nok forsiktig opp med Manger før vi kanskje vurderer NKK i april =) Må se det an litt hvordan han takler haller igjen. Tar han ikkje med på NKK Bergen om han ikkje liker seg på Manger.

  SvarSlett