tirsdag 19. juli 2022

Velkommen til verden V-gjengen!

 Ein ny merkedag i Carve Canem-heimen, vi feira den aller første bursdagen til V-gjengen!
Carve Canem Qule Qarma og Artaio´s Birk ha en date i Drammen den 18.Mai, og jammen meg blei ikkje det til 5 nydelige småbamsa!


Qarma stod denne gangen seint i løpetida, vi var tok progesterontest flere ganger og verdien steig seint. Så vi var litt i tvil da vi satte oss i bilen onsdagmorgen den 18. Mai om dette ville gå. Vi kom fram seint onsdagkveld til Hege og Ronny, Qarma og Birk flørta og hilste, så satt det jammen meg i boks. 
Vi var alle slitne etter en hel dag i bil, så vi dro på hotellet for å sove og prøvde igjen torsdagmorgen. Men da var Qarma sint som en furie. Ikke snakk om sleppe Birk nær seg i det hele tatt! 

Nå nøyaktig 62 dager senere kom det 4 små Qarmafrøkner og en liten Birkegutt til verden. 5 nydelige små :) 

Birk kommer fra krysningsprosjektet Eurasierklubben i Tyskland hadde for noen år tilbake. For å øke genpolen, ble det tatt inn fra de originale rasene og parret med Eurasiertisper. Bestefar til Birk er en wolfspitz. Både mamma til Birk og Birk selv er begge registrert som renraset Eurasier, det samme er valpene til Qarma og Birk. 

Qarma og Birk har begge god helse, begge har tatt blodprøver for å sjekke skjoldbrukskjertelen (om den lager for lite hormon vil hunden kunne utvikle lavt stoffskifte), begge er gen-testen for sykdommen Dandy Walker og ingen av dem er bærer. 

Begge to har helt fine hofter, albuer, knær og øye :) 

Fødselen gikk ganske så etter boka kan en si. Hele drektigheten har vært tekstbok-drektighet. Litt kvalme og dårlig matlyst rundt 21 dager når fostersekkene fester seg. Litt roligere og mer avslappet i hverdagen og på tur. Matlysta har vært god hele veien. 

Selve oppblokking startet 18. Juli, Qarma var rolig hele gårsdagen, tempen begynte gå ned. Idagtidlig var den på sitt laveste 36,1. Rundt da starta Qarma å pese og skjelve. Typisk for at det nærma seg fødsel. Vi hadde oss et par runder i nabolaget for å få tømt magen, 

Klokken 11 var tempen begynt stige og lå på 36,5, første riene kom 1145. Pesing, graving og oppkast i halvannen time, så kom den første til verden kl 1320 :)
Frøken Orange 478g - kl 1320


Etter nr 1 blei det ei lang pause, Qarma sov en god dupp før ho starta på rier igjen kl 1450. Ikkje mange riene før nr 2 kom til verden kl 1500.


Frøken Rosa 423g - kl 1500

Tok ikke lang tid før nr 3 kom, kom ganske så raskt. Qarma klynka litt da ho kom til verden, men var ute på 2 pressrier. 


Frøken Gul 426g kl 1515


Etter dei 3 blei det ei lita pause igjen, Qarma var ute på do, spiste bittelitt og drakk litt. Kasta opp igjen og så var ho klar for at dei to siste skulle få komme til verden. Herr Grønn 435g - kl 1635


Heilt til sist kom ei frøken til, frøken grå


Frøken Grå 474g - kl 1712

Alle kvalpane kom i hodeleie, og egentlig en ganske ukomplisert fødsel. Qarma skreik en del da første skulle ut, ei stor frøken som bana vei. Det var litt klynking på dei resterende også, men alle kom fort og greit. 
Når alle 5 var komt til verden, la ho seg straks til å sove. Så det var heilt tydelig at der var tomt. Ho fekk seg en liten tur ut på do, dusja vekk fødsel fra buksene bak og reint basseng. Etter det har ho sove godt sammen med smågulla sine :) 


Tusen takk Ann-Kristin for god hjelp og selskap idag :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar