mandag 14. februar 2022

Velkommen til verden U-gjengen!

 På litt over en time kom alle Bella sine 5 små til verden igår 13. februar, en så rask fødsel har jeg aldri hatt. Godt for Bella den siste biten av fødselen gikk så fort, når oppblokkingen var langdryg. 


Blokkingsstadiet startet lørdag 12. februar i 15 tiden når vi kom hjem fra en tur. Tempen sank fort til 36,7 og der holdt den seg mer eller mindre i over et døgn. Den kan nok ha gått lavere, men laveste måling gjennom blokkingsstadiet var 36,7. 

Det ble et litt slitsomt døgn for oss begge, med mye graving, pesing, tassing og enda mer graving. Bella fikk heldigvis sove inni mellom, så ho ikke blei heilt utslitt. 

Siden oppblokkingen ble så lang, lå nok alle valpene i kø, den første brukte ho lang tid på få ut. Etter to timer med rier, og lite framgang vurderte jeg ringe veterinær, men i det jeg fann fram nummeret til vakta på telefonen viste den første valpen seg. 
Den første var størst og det var den som skulle bane vei til resten. Den satt litt fast på vei ut,  og ho brukte mange gode rier før med litt hjelp klarte å få han ut.

Heldigvis var det bare førstemann som var litt vrien, de andre 4 kom ut som perler på ei snor. Bella var imponerende! Helt fra første valp visse ho hva som måtte gjøres, tygde av navlestrengen, spiste morkake, vaska å ordna med valpene. Noen førstegangsmødre forstår ikke helt hva som skjer den første tiden, men der var morsinstinktet på plass med en gang. Utrolig kjærlig å god med de små. Gleder meg til ho skal få forme de små til gode bamser :)Nr 1 Frøken Lilla født kl 2120, ho kom med bakbeina først også en av grunnene ho satt litt fast. 

Vekt 374g


Nr 2 Frøken Rød,  kl 2125, kom med hode først og kom fort å greit ut
Vekt 330g


N3 Herr blå, kom til verden klokka 2135. Kom også med hodet først. 


vekt 310g


Nr 4 frøken Gul, kom til verden 2210 også med hodet først.  Det som er litt interessant er at de fleste valpene ligger i med buken mot mors rygg og med bakenden mot fødselskanalen helt til siste døgnet. Da starter valpene snu seg rundt med hodet først og ryggen mot mors ryggrad. Fødselskanalen er utformet slik valpen kommer lettere ut når den har ryggen oppover. Valper som er syke eller døde kan komme med buken mot mor rygg, det kan ofte skape problemer. 

Vekt 345gSiste og minsemann kom ca 2230. 1 time og 10 minutt etter storesøster. Lille Herr svart kom også med hodet først. Aktiv og engasjert fra første åndedrag. vekt 243g

Når dem kommer er dem våte og ser veldig mørke ut. Ingen av gjengen blir helt svarte, mulig herr Blå blir svart med lyse tegn. De andre har allerede begynt sprekke opp, om det er lyst eller rødt inni pelsen ser jeg ikke enda. Meget mulig der kommer ulvegrå som mormor Enya.  Alltid spennende med fargen på Eurasier. 

3 kommentarer:

 1. Kathrine Blicher Helliesen14. februar 2022 kl. 18:25

  Ååå så fine alle ser ut! Å så kjekt å få lese om fødselen på bloggen din! Kommer til å følge med tett etter bloggoppdateringer fra deg. Fortsetter å følge med og å krysse fingrene for at kanskje herr blå eller lille herr svart kan bli min! Masse lykke til videre med valpene <3

  SvarSlett
 2. Så kjekt å få lese om fødselen og så hærlig med bilder av de små og mor <3
  Jeg var veldig "håper på gutt", men etter lesing og mer diskutering med far i huset er jeg blitt mer "håper på jente", hehe
  Men det viktigste av alt - friske små nøster :) <3

  SvarSlett
 3. næmmen en sånn flott FØR-Valentins Gave da, Gratulere med alle små Bamser <3 Glede meg til å følge dem <3

  SvarSlett