onsdag 28. august 2019

3 uker igjen til valper :)
Jasmin er idag på dag 41 og det er bare 3 uker til vi får små i hus. Jeg gleder meg veldig!!
Fostrene er ikke så store ennå, bare rundt 7cm lange. Om få dager vil dem begynne utvikle pigment, hår og tenner. Dem har også fått sine indre organ. 


Dem er ennå alt for premature til å bli født. Dem bør vente til minst dag 56, men helst til over dag 60.
Valper er premature ved fødsel, dem blir født både døv og blind. Så dem trenger all den tid dem kan få i magen til mamma :) 

Rundt dag 40 vil også valpene utvikle klør, og en kan se tydlig markeringer i pelsfarge på valper som har dette.Fra den femte drektighetsuka utvikler tispa fostervann som beskytter valpene, så Jasmin har nå begynt å øke i bukfang.

Jurene har også begynt å bli mørkere rosa og har vokst. Dem blir større mot slutten, hun vil også miste pelsen på buken og etterhvert kommer det melk.
Jasmin er ikke så veldig glad i tørrfor, men spiser godt om hun får menneskemat eller om hun får Vom. Som drektig mamma er det viktig hun spiser, så hun får det hun vil ha :)  Nå som hun er i femte drektighetsuke skal hun også få litt ekstra mat framover.
Om ca en uke kan vi kjenne de små sparke, men allerede nå kan dem respondere til stimuli fra utsiden. Så magekos er viktig framover for å stimulere de små til å bli tolerante for berøring.


Har delt denne videoen fra National Geographic i bloggen tidligere, men den er så fantastisk det gjør ingenting å dele den igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar