onsdag 18. juli 2018

Miljøtrening av Q-kullet

Valpene er nå i den viktigste tiden av sosialiseringensperioden, så det må utnyttes. Siden dem ennå sover stort sett hele dagen, er det små utfordringer her hjemme.

Den første sosialiseringperioden varer til valpene er ca 12 uker, siden valpene er hos meg til dem er 8-9 uker så har vi mye moro foran oss :)
Stimulien dem blir presentert for skal ikke være overveldende, så det blir i små doser og tilpasset alderen, humøret og energinivået.

Det meste av læringen til valper skjer ved habituering, der dem blir presentert for et stimuli flere ganger og blir vant til det. Som for eksempel gå på et spesielt underlag, kjøre bil eller lignende.


Noe læring skjer ved motbetinge, der dem opplever en positiv ting mat/lek mens dem får presentert et stimulig.

Vi har startet å høre på forskjellige lyder som fyrverkeri, torden og skudd mens dem får servert mat, så dem betinger desse lydene til noe positivt.

Denne uka har dem starta å gå ut, vi har hatt masse besøk (valpene har sove seg gjennom det meste :P  ), har fått nye leker presentert som tunnelen som alle 4 var rett bort til å gikk rett inni. Små tøffe bamser!

Dem har fått opp lekestativet der det henger mange bråkete element, det var null stress. Dem går gjennom henger i lekene og er veldig trygge.

Første tur ut var dem også kjempetøffe, alle 4 sprang rundt ute som om dem ikke ha gjort anna. Ikke noe sutring eller redsel.

Veldig flinke til å spise mat, vi har økt til 3 måltid om dagen og skal i løpet av denne uka få rutine på 4 måltid om dagen.
Veldig flinke til å gå på tissekladdene når dem er i valpegrinda, det kommer ikke tissedam på golvet. Ikke værst for 4 ukes gamle valper!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar