torsdag 31. mai 2018

Eurasiervalper - dag 42

Jasmin er inne i den 6. drektighetsuka. Det viser veldig godt på magen hennes at hun er drektig. Vekta øker jevnt og fint, matlysta er på topp så lenge hun får vom blandet med tørrforet sitt. Gravide har lov til å ha litt nykker ;)

For dere som er nye følgere på bloggen, og som venter valp fra dette kullet er det nok ekstra spennende det som venter i slutten av Juni.

til sammenligning, her er bilde av Jasmin tatt dagen ho blei parra. Magen har vokst godt og bra :) 


Valpene begynner nå å danne hår og pigment på kroppen, men dem må ennå være i magen helt fram mot termin for at dem skal kunne overleve ute i verden.  Dem er premature når dem blir født, og er født døv og blind. Likevel klarer dem lukte seg fram til spenene til mor, å få de dyrebare dråpene med melk.

Om ei ukes tid vil en kjenne valpene sparke gjennom magen, men allerede no vil dem respondere til stimuli gjennom kos på utsida av magen. Ved å kose med magen, kan valpene bli mer tolerante for berøring.
Når hundemor er drektig, bør hun ikke utsettes for mye stress. Men en normal hverdag, med turer og opplevelser og daglig "stress" er sunt. Om tispa blir utsatt for unormale hendelser og stress over tid, vil hun skille ut store mengder av hormonet kortisol, dette kan hindre fostrene å utvikle nerveforbindelser i hjernen.


Har delt denne videoen fra National Geographic i bloggen tidligere, men den er så fantastisk det gjør ingenting å dele den igjen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar